понеділок, 01 жовтня 2018 11:09

"Ньюкаслу" пощастило зіграти внічию проти неймовірного "Динамо"-1997

"Ньюкаслу" пощастило зіграти внічию проти неймовірного "Динамо"-1997
Боротьба за м'яч між Фаустіно Аспрільєю і Олександром Головком

1 жовтня 1997-го київське "Динамо" в другому турі групового етапу Ліги чемпіонів приймало англійський "Ньюкасл". Обидва клуби претендували на роль лідерів групи. У першому турі кияни на виїзді здолали ПСВ – 3:1, а "Ньюкасл", виграючи вдома в "Барселони" – 3:0, зумів утримати перемогу – 3:2.

Однак після 30 хв. гри стало ясно, що англійці на нинішньому етапі – аж взагалі не рівня киянам. Ребров і Шевченко оформили 2 голи вже – 2:0 і мали ще з десяток нереалізованих моментів. Щастя було на стороні гостей.

За 12 хв. до кінця зустрічі лівий захисник Бересфорд сильно пробив із штрафного майданчика. Шовковський побачив м'яч у куті. Ще через 7 хв. той же Бересфорд знову бив здалеку. М'яч зачепив Головка й влетів у протилежний кут. Це був перший із серії славнозвісних рикошетів, пропущених Шовковським.

Крім характеру, я нічого більше на полі не побачив

До кінця гри динамівці мали ще 2 нагоди вирвати перемогу, але не судилося – надійно зіграв голкіпер Шей Гівен.Того року Бересфорд, який ніколи не відзначався результативними діями, забив двічі загребській "Кроації" на попередньому етапі.

"Напередодні ми програли донецькому "Металургу" – 0:1, – казав після гри тренер "Динамо" Валерій Лобановський. – Донеччанам просто пощастило. Те саме можна сказати про "Ньюкасл". Англійці показали характер. Але, окрім характеру, я більш нічого на полі не побачив".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лобановський розбив Адвоката в дебютному матчі Ліги чемпіонів

У тому році кияни легко виграли групу з "Барселоною", ПСВ і "Ньюкаслом", але в чвертьфіналі були розгромлені "Ювентусом" – 1:1 і 1:4.

Зараз ви читаєте новину «"Ньюкаслу" пощастило зіграти внічию проти неймовірного "Динамо"-1997». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути