Ексклюзиви
понеділок, 17 вересня 2018 11:09

Лобановський розбив Адвоката в дебютному матчі Ліги чемпіонів

Лобановський розбив Адвоката в дебютному матчі Ліги чемпіонів
Після матчу з ПСВ в Європі заговорили про відродження "Динамо"

17 вересня 1997-го в Лізі чемпіонів дебютував тренер "Динамо" Валерій Лобановський. Команда встигла зіграти свій перший матч у найпрестижнішому турнірі ще 1992-го, але тоді Валерій Васильович уже працював в Еміратах.

Влітку 1997-го "Динамо" перемогло в попередньому раунді данський валлійський "Баррі таун" 4:0 і 2:0 та данський "Брондбю" – 4:2 на виїзді й – 0:1 вдома й заслужило право виступати в груповому турнірі. Киян посіяли із останньої четвертої корзини. Вважалося, що "Динамо" буде аутсайдером квартету, бо туди потрапили "Барселона", "Ньюкасл" і ПСВ.

Не встиг коментатор Олексій Семененко включитися в ефір із початком другого тайму, як кияни повели в рахунку

Саме із голландцями на виїзді мали стартувати кияни. Динамівці лише відбивалися від підопічних Діка Адвоката перші 20 хв. Згодом Калитвинцев вивів 20-річного Андрія Шевченка на зустріч із воротарем ПСВ, однак Андрій не влучив у ворота. Втім дуже скоро підопічні Лобановського відкрили рахунок. Калитвинцев виконав штрафний із правого флангу й Максимов випередив усіх у повітрі – 0:1.

Господарі теж відповіли зі штрафного. Вім Йонк знайшов дірку в динамівській стінці й м'яч закотився у ближній кут воріт Шовковського – 1:1.

Не встиг коментатор Олексій Семененко включитися в ефір із початком другого тайму, як кияни повели в рахунку. Віталій Косовський пройшов лівим флангом і навісив у центр штрафного майданчика. Сергій Ребров випередив захисника й невідпорно пробив головою в дальній кут – 1:2.

Після цього голландці завелися по-справжньому. Вони пішли на ворота "Динамо" стіною. Філіп Коку в одному з моментів влучив у поперечину воріт. Ще кілька разів українців виручив Олександр Шовковський. А вже в доданий час Белькевич, Михайленко й Шевченко розіграли комбінацію, яка завершилася точним ударом Андрія з-за меж штрафного майданчика – 1:3.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" вигнали з Ліги чемпіонів за скандал із шубами

"Динамо" блискуче виграло групу того року – 2 перемоги з "Барселоною" – 3:0 і 4:0, перемога й нічия із ПСВ – 3:1 і 1:1. Єдиної поразки "Динамо" зазнало в останньому матчі від "Нюкасла" – 0:2, попередньо зігравши з англійцями внічию 2:2. Однак та гра вже нічого не вирішувала – підопічні Лобановського достроково виграли групу й уперше вийшли до чвертьфіналу Ліги чемпіонів.

Зараз ви читаєте новину «Лобановський розбив Адвоката в дебютному матчі Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути