середа, 13 червня 2018 14:46

Новинка КС-2018: арбітри не фіксуватимуть офсайд

Новинка КС-2018: арбітри не фіксуватимуть офсайд
Арбітри не будуть піднімати прапорець у випадку офсайду. Фото: FB.ru

На Кубку світу-2018 арбітри не фіксуватимуть мінімальний офсайд. Замість цього будуть використовувати відеоасистент рефері (VAR).

У спірних епізодах при офсайді судді не підніматимуть прапорець. Замість цього атака буде продовжена, після неї можна буде переглянути відеоповтор.

"Якщо ви побачите, що бічні арбітри не піднімають прапорець, це не означає, що вони роблять помилку. Справа в тому, що у них така інструкція, тримати прапор внизу, коли може бути зафіксований незначний офсайд ", - сказав глава комітету арбітрів П'єрлуїджі Колліна.

"У таких випадках може розвиватися досить перспективна або навіть гольова атака. Якщо лайнсмен підніме прапорець під час її розвитку, все буде закінчено. Якщо ж він залишив прапорець непіднятим, і гра триває аж до забитого гола, потім буде шанс переглянути цю систему, використовуючи VAR",- сказав Колліна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Відеоповтори потрібні. Але вони знижують відповідальність арбітрів"

Усі спірні епізоди Кубка світу переглядатимуть не тільки арбітри, але й глядачі на трибунах. Стартує КС-2018 завтра матчем Росія - Саудівська Аравія.

Зараз ви читаєте новину «Новинка КС-2018: арбітри не фіксуватимуть офсайд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути