неділя, 21 березня 2021 18:06

Норвежка виграла драматичну гонку з масового старту

Норвежка виграла драматичну гонку з масового старту
Тандревольд випередила свою подругу Екгофф. Фото: imhomir.com

У неділю, 21 березня, в шведському Естерсунді відбулася жіноча гонка з масового старту в рамках десятого етапу Кубка світу.

Українка Юлія Джима на екваторі гонки була єдиною біатлоністкою, що закрила всі 10 мішеней на стрільбах з положення лежачи, завдяки чому певний час була лідером і претендувала на медаль. Однак на третьому рубежі 30-річна киянка не закрила відразу чотири мішені й вилетіла за межі топ-10. Повідомляє sport.ua

Як не дивно, з п'ятьма в сумі промахами за гонку Джима стала однією з кращих снайперок гонки. Всі 30 учасниць через важкі погодні умови дуже багато помилялися. Джима фінішувала 12-ю. Найменше промахів допустила німкеня Лєна Геттіг, якій довелося пробігти всього лише чотири кола штрафу, у неї 9 місце – другий кращий результат в кар'єрі.

Француженка Жюлія Сімон виступила в червоному бібі лідера дисципліни. У цьому сезоні їй вдалося виграти відразу два мас-старти, але 21 березня – явно не її день. Жюлія закрила лише 5 мішеней з 20, а після 15 кіл штрафу те, що вона знайшла мотивацію добігти останньою до фінішу – вже досягнення. На жаль, виграти перший в кар'єрі Глобус це не допомогло.

Виграла залік мас-стартів Інгрід Тандревольд, яка на останньому колі випередила в боротьбі за золоту медаль білоруску Дінару Алімбекову. Третьою фінішувала Франциска Пройсс. Німкеню цілком влаштувало б в такій ситуації друге місце, адже підсумкове відставання в заліку від Тандревольд склало всього три очки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дебютант сезону виграв гонку переслідування

Вчора гонку переслідування в жінок виграла Марте Олсбю-Ройселанд. Великий кришталевий глобус виграла ще одна норвежка – Тіріль Екгофф.

Зараз ви читаєте новину «Норвежка виграла драматичну гонку з масового старту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути