субота, 08 липня 2017 11:09

Німецький воротар ударив ногою в щелепу французького захисника

Німецький воротар ударив ногою в щелепу французького захисника
Воротар Харальд Шумахер вдарив Батістона ногою в щелепу

8 липня 1982 року було зіграно півфінал Кубка світу між Німеччиною і Францією. Основний час завершився внічию - 1:1, додатковий - 3:3. По пенальті 5:4 перемогли німці.

Команди йшли до півфіналу схожими шляхами. Французи посіли друге місце в групі, поступившись Англії - 1:3, зігравши внічию із Чехословаччиною - 1:1 і розтрощивши Кувейт - 4:1. У наступному груповому етапі для французів усе було значно легше: вони розтрощили Північну Ірландію - 4:1 і перемогли Австрію - 1:0.

Німці почали перший етап із поразки Алжиру - 1:2. Потім виграли в Чилі - 4:1 і зіграли підозрілу гру із Австрією - 1:0. Такий рахунок влаштовував обидві команди, які вийшли до наступного етапу.

Далі було важче: Німеччина – Англія - 0:0 і Німеччина – Іспанія - 2:1. Оскільки англійці з іспанцями зіграли внічию, до півфіналу вийшли німці.

Там вони першими відкрили рахунок. Відзначився Літбарськи - 1:0. Французи зрівняли з пенальті. Гол на рахунку Платіні.

У другому таймі для німців все могло скінчитися вже на 60 хвилині. Воротар Харальд Шумахер вискочив на француза Батістона, що саме виходив сам на сам, вдарив його ногою в щелепу. Той знепритомнів. Німець не підійшов і не вибачився, а суддя не показав порушнику червоної картки.

– Якби я прийшов вибачатися, то спровокував би бійку стінка на стінку, – пояснював Шумахер. В іншому випадку німців виручила поперечина.

Але вже на перших хвилинах додаткового часу французи виходять уперед. Гол забив єдиний темношкірий гравець "триколірних" Маріус Трезор - 2:1. Тренер німців Юпп Дерваль випустив травмованого володаря "Золотого м'яча" Карла-Хайнца Румменігге. Але знову відзначилися французи. Гол дальнім ударом забив Ален Жиресс. 3:1 - на 98 хвилині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найкращого бомбардира Кубка світу-1982 вигнали з таксі в Бразилії

Суддя із Голландії Чарлі Корвер проігнорував грубий фол проти Жиресса на 103 хвилині. М'яч доправили Румменіге, кілька пасів і удар в боротьбі - 3:2. Ще за 10 хвилин гол забив Фішер після блискучої скидки головою від Хорста Хрубеша - 3:3.

У серії пенальті німці врятував грубіян Шумахер, який відбив удари Сікса і Боссіса. У Німеччини схибив лише Штіліке.

Німеччина вийшла до фіналу, але там без варіантів була бита Італією: 3:1 на користь "Адзуррі".

Зараз ви читаєте новину «Німецький воротар ударив ногою в щелепу французького захисника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути