Ексклюзиви
пʼятниця, 09 квітня 2021 11:09

Німецький боксер накинувся на рефері після своєї дискваліфікації

 

9 квітня 2011 року в німецькому Магдебурзі відбувся чемпіонський бій у суперсередній вазі між двома німецькими боксерами - уродженцем Росії Робертом Штігліцем та уродженцем Вірменії Хореном Гевором. Для Штігліца це був четвертий захист титулу WBO, а для Хорена Гевора - четверта спроба здобути чемпіонський титул. Усі попередні були невдалими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німецький боксер із циганським корінням нокаутував рефері поєдинку

Бій вийшов напруженим і конкурентним, із невеликою перевагою чемпіона. У 10-му раунді рефері зняв із претендента одне очко за удар суперника в потилицю. Коли бій продовжився, Гевор спочатку вдарив Штігліца головою, а потім повалив його на канвас рингу. Штігліц підвівся закривавлений, і рефері після консультацій ухвалив рішення дискваліфікувати Гевора. Після цього почалося найцікавіше. Претендент знайшов можливість, і ще на рингу підступно накинувся з кулаками на рефері Манфреда Кюхлера. За мить їх розняли охоронці. Гевор не заспокоївся та й далі ображав рефері.

- Гевор навмисне вдарив мене головою, - сказав після бою Роберт Штігліц. - У цьому бою все йшло за планом, я лідирував за очками й був у прекрасній формі. Шкода, що наприкінці бою суперник почав боксувати "брудно". Такого не має бути на рингу.

Гевора дискваліфікували на 6 місяців і оштрафували на €5,1 тис.

Після бою Хорен Гевор попросив у рефері пробачення, хоч і не визнав себе винним у тому, що вдарив суперника, і не погодився з рішенням про дискваліфікацію. Федерація боксу Німеччини дискваліфікувала Гевора за цей інцидент на 6 місяців і оштрафувала на €5,1 тис.

М'якість покарання пояснили тим, що рефері прийняв вибачення Гевора й попросив не карати боксера надто суворо.

Роберт Штігліц пізніше став дворазовим чемпіоном світу в суперсередній вазі. Запам'ятався чотирма чемпіонськими боями проти німецького боксера вірменського походження Артура Абрахама. З рахунком 3:1 у їхньому протистоянні переміг Абрахам. Хорен Гевор більше на чемпіонські бої в своїй кар'єрі не виходив.

Зараз ви читаєте новину «Німецький боксер накинувся на рефері після своєї дискваліфікації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути