Ексклюзиви
пʼятниця, 07 червня 2019 11:09

Німецький боксер із циганським корінням нокаутував рефері поєдинку

 

Історія боксу знає чимало непримиренних протистоянь, які не завершувалися одним поєдинком. Одне з таких відбулося у Федеративній Республіці Німеччини між середньоваговиками Петером Міллером і Гансом Штретцом. У період з 1949 до 1955 років вони зустрічалися 5 разів, щоразу збираючи багатотисячну боксерську аудиторію на поєдинках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студент "Політехніки" помер після поразки нокаутом у Львові

У першому бою - у липні 1949-го - чемпіон Німеччини Міллер був нокаутований претендентом вже у другому раунді та втратив титул. У вересні наступного року повернув собі титул, нокаутувавши Штретца у третьому раунді. 1952-го суперники зустрілися двічі й обидва рази поєдинки завершувались дискваліфікацією Петера Міллера. Особливо запам'ятався 4-й бій. Він відбувся 7 червня 1952-го у Кельні. Бій судив єдиний на той час німецький рефері міжнародної категорії Макс Піппоу. Він обслуговував 4 із 5-х поєдинків між Міллером і Штретцом. Міллер програвав бій за очками та інтенсивно намагався відігратись. Але рефері ставився до Штретца дуже люб'язно, натомість до Міллера придирався за будь-якої нагоди. У 8-у раунді після попередження за розмови Міллер не втримався і накинувся на рефері. Той опинився на помості рингу, а боксер пішов розбиратися зі своїм візаві. Тоді на ринг вискочили секунданти Штретца. Міллер накинувся на них, а одного взагалі викинув між канатами, після чого залишив ринг.

Міллер накинувся на рефері та секундантів суперника

За таку поведінку Міллера пожиттєво дискваліфікували, але за якийсь час дискваліфікацію зняли і він продовжив боксерську кар'єру. Зокрема, у червні 1955-го провів 5-й бій зі Штретцом, який завершився унічию.

Міллер за майже 20 років на професійному ринзі провів 172 поєдинки, з яких 132 виграв, 26 програв, 14 закінчив унічию. Багаторазовий чемпіон Німеччини. Тричі невдало претендував на титул чемпіона Європи.

Петер Міллер мав циганські коріння. Коли збирався підписати контракт на перший професійний бій, не міг написати своє ім'я, оскільки був неграмотним. Помер 1992-го у віці 65 років.

Зараз ви читаєте новину «Німецький боксер із циганським корінням нокаутував рефері поєдинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути