четвер, 08 листопада 2007 11:24

Німецькі архітектори представили проект оновленого "Олімпійського" (ФОТО)

 

У 2012 році Україна та Польща прийматимуть футбольний чемпіонат Європи. Відкриття турніру заплановано провести у Польщі, а фінал - у Києві. Вирішальний поєдинок повинен пройти на НСК "Олімпійський".

Вчора німецькі архітектори запропонували на розгляд своє бачення оновленої спортивної арени. Стадіон пропонують накрити склопакетом. Таким чином він стане схожим на світлий криcтал.

Оновлений стадіон, щоправда, зможе приймати дещо менше уболівальників, ніж зараз - 74 тисячі. Планується розширити проходи між секторами, збільшити сидіння, додати ложі для VIP-клієнтів та зробити додаткові виходи на другому ярусі. Поряд планується будівництво стоянки на 400 машин.

Зовнішній вигляд стадіону не викликав у архітекторів невдоволення. А от невирішене питання евакуації вони розкритикували.

- Лядм, які сидять у верхніх рядах у випадку евакуації потрібно буде витратити 25 хвилин, а тим, які внизу, і того більше. Дах у випадку пожежі, зможе протриматися лише 15 хвилин, - вважає архітектор Юрій Серьогін.

Непродуманими залишилися під"їзди до стадіону і розміщення паркінгів. Також необхідно чітко розвести потоки фанатів, щоб уникнути бійок.

За словами головного архітектора міста Василя Присяжнюка, перебудову "Олімпійського" в цілому затвердили. Однак над проектом ще слід попрацювати, врахувавши зауваження.

Для обслуговування команд біля стадіону зроблять добудову. У двох блоках розмістять роздягальні, душові, басейни і 3 тисячі кв. м. офісів для представників УЄФА. Команди не перетинатимуться одна з одною. Цю споруду вирішили побудувати у п"ять поверхів.

gala.net


Зараз ви читаєте новину «Німецькі архітектори представили проект оновленого "Олімпійського" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути