вівторок, 26 червня 2018 20:11

"Ніколи не вважав, що повинен щось робити, аби порадувати уболівальників": Паоло Мальдіні - 50 років

Капітану Мілана виповнилося 50 років. La Gazzetta dello Sport задала йому 50 важливих питань.

1. Хто такий Паоло Мальдіні сьогодні?

"Колишній спортсмен. Чоловік. Батько. Щаслива людина".

2. П'ять спогадів - по одному на десятиліття.

"Буде по два на десятиліття: про спорт і про життя. 1-10: я пішов в школу і почати грати з м'ячем. 11-20: зустрів Адріану і дебютував в Серії А. 21-30: народився Крістіан, я зіграв на ЧС-90 і виграв перший Кубок чемпіонів. 31-40: народився Даніель, я з Міланом переміг у фіналі ЛЧ в Манчестері. 41-50: чи не стало моїх батьків, я закінчив кар'єру ".

3. Найкращий рік?

"1996-й і 2001-й - народилися мої діти. І сезон 2002/2003 - я був на піку форми ".

4. Що б вам зараз сказали батько Чезаре і мама Мариза?

"Головним було не те, що вони говорили, а то, що я відчував, коли вони посміхалися. Неймовірно приємно усвідомлювати, що твої батьки тобою пишаються ".

5. У 50 років ваш батько виграв чемпіонат світу в ролі помічника Беардзота, а ви тоді грали за молодіжку Мілана. Ви коли-небудь думали, яким буде ваше життя в 50?

"Ні, я ніколи не уявляв себе в іншому віці. Я поняття не маю, що означало для мого батька бути 50-річним. Я стежив за його роботою, але оцінив, чого він досяг у футболі, тільки коли виріс ".

6. Час йде швидше зараз або коли ви були гравцем?

"Зараз воно летить. Раніше було не так, не дивлячись на велику кількість матчів ".

7. Які у вас стосунки з Крістіаном і Даніелем?

"Мені подобається грати і пустувати з ними. Хочу, щоб вони були серйозними хлопцями. Ми з дружиною буваємо суворими, коли це потрібно. Вони хороші хлопці, я задоволений ".

8. Яку роль зіграла сім'я в вашому зростанні як людини і спортсмена?

"Це був мій орієнтир. І моя сім'я, і ​​та сім'я, яку створив я. Адріана - людина тих же цінностей, що і мої батьки ".

Автор: football-pitch.ru
  Дуружина Паоло Мальдіні
Дуружина Паоло Мальдіні

9. За 50 років змінилося 5 Пап римських, безліч політичних персонажів, 9 американських президентів. Хто справив на вас найбільше враження?

"Чесно кажучи, я не особливо релігійний. Але було хвилююче зустрітися з Папою Войтили і Папою Франциском. Дивовижні емоції ".

10. Коли в Мілан прийшли Берлусконі і Саккі, скільки разів ви подумали: "Так вони божевільні"?

"Про Берлусконі я думав так:" Сподіваюся, він знає, що робить ". Що стосується Саккі, то він дійсно здавався психом - та й до сих пір трохи залишається таким. Але без нього не було б великого Мілана. Це означає, що іноді добре бути трохи божевільним ".

11. Футболка як друга шкіра. Це перебільшення і все дійсно так?

"Для мене так. Я грав за дві команди: Мілан та Італію. Вибір ти робиш не дитиною, а вже в усвідомленому віці, коли розумієш, що в тебе і клубу збігаються цілі. Я ніколи не думав про те, щоб піти з Мілана. А клуб ніколи не хотів мене продати ".

12. Коли ви були на піку?

"Якщо говорити про фізичний стан, то це сезони 1991/92 і 1993/94. Але Мальдіні зразка сезону 2002/2003 був моєю найкращою версією. Я - естет, мене таким виростив батько. Я завжди намагався грати ідеально, але це неможливо. До цього можна лише наблизитися і потрібно грати в центрі, як в сезоні 2002/2003, а не на фланзі. Я тоді відіграв 19 матчів у Лізі чемпіонів, не пропустив жодного. І багато відіграв добре ".

13. Що означає бути символом клубу?

"Це величезна відповідальність. Настає момент, коли ти готовий взяти її на себе. Хоча не ти приймаєш рішення стати символом. В юності я намагався дивитися більше і говорити менше. Але одного разу зрозумів, що пора брати відповідальність. Тоді змінилося те, як мене сприймали інші люди ".

14. Кращий Мілан?

"Перша команда Саккі, Мілан 1992/93 з Капелло і 2002/2003 з Анчелотті".

15. Найбільша радість?

"Дебют в Серії А. По дорозі на стадіон я питав себе:" Як я тут опинився? ". Я ніколи й гадки не мав, що зіграю. Але це сталося. Поле було поганим, вперше доторкнувшись до м'яча, я зробив пас назад на нашого воротаря Терранео. До сих пір задаюся питанням, що б сталося, якби на шляху м'яча купина ... ".

16. Коли зараз дивишся матчі Мілана до Саккі, здається, що команда ходила по полю. Він дійсно зробив революцію?

"Так. До нього у нас були більш важкі тренування, але в їх основі лежали ідеї 60-х. Уявіть, під час тренувань не можна було пити - говорили, що вода шкодить. З Саккі ми грали набагато швидше, ніж грають зараз - постійно йшли в атаку, не зациклювалися на володінні. Зараз команди думають про те, як тримати м'яч, менше втомлюються ".

17. Хто був для вас головним учителем?

"Мені пощастило мати багато вчителів. Капелло в Прімавері, Лідхольм, Саккі, який все змінив. Я також вдячний Дзаккероні і його схемою з трьома захисниками. Я був проти, але він пояснив, чого хоче ".

18. Що таке Сан Сіро?

"Театр, священне місце. Мій другий дім. Зовсім поруч з першим ... ".

19. Найсильніша одноклубник?

"Це складно ... Думаю, Барезі".

20. Одноклубник, з яким було найвеселіше?

"На полі це Веа. За межами поля Де Наполі, Карбоні, Гаттузо і багато інших ".

21. Як уболівальник ви переживаєте за Мілан?

"Звичайно. Не думаю, що УЄФА цілеспрямовано знищує Мілан. Мені здається, вони хочуть бачити Мілан сильним. Подивимося, як буде розвиватися ситуація ".

22. "І будеш міцний в удачі і в нещастя, яким, по суті, ціна одна". Фраза Редьярда Кіплінга красується над виходом на центральний корт Вімблдонського турніру. Які у вас були стосунки з удачею і нещастям

"Я брав їх як частину гри. Невдача ранить, але я переносив їх чи не краще, ніж тріумфи. Тріумфи можна розділити з партнерами, а ось з невдачею потрібно справлятися одному ".

23. Італія - ​​Аргентина 1990-го, Італія - ​​Бразилія 1994 го, Мілан - Ліверпуль 2005-го. Який матч ви б переграли?

"З Аргентиною. Справедливим був би фінал між нами і німцями. Ми б перемогли в Римі. У 94-му Бразилія просто грала краще. А Ліверпулю ми помстилися через два роки ".

Автор: Футбол 24
  Мальдіні з кубком ЛЧ
Мальдіні з кубком ЛЧ

24. Манчестер, 2003-й рік. Ювентус і Мілан в фіналі Ліги чемпіонів. Ви виходите на поле з Дель П'єро і Буффоном, посміхаєтеся, жартуєте. Ви все грали дуже довго. Легкість сприйняття футболу була вашою силою?

"Безперечно. Але Саккі і Капелло ця легкість не подобалася. Ось чому найкращі роки я провів з Анчелотті. Мені здається, якщо ти готовий, то можеш жартувати і сміятися скільки завгодно. Все одно залишаєшся зосередженим ".

25. Що вас більше поранило: критика після КС-2002 або ставлення уболівальників в прощальному матчі на Сан Сіро?

"Критика після КС. Там все зайшло далеко за межі поля. Мене прямо запитували, чи грали я, тому що був нав'язаний рішенням зверху. Я? У 2002-му? ".

26. Хто був вашим головним суперником?

"Я сам. Кожен день на тренуваннях я піднімав планку. Це мене мотивувало ".

27. Що б вам хотілося мати вдома: нагороду за перемогу на чемпіонаті світу або Золотий м'яч?

"Кубок світу - перемога в ньому залежить від того, що ти робиш на полі. А Золотий м'яч - це наслідок особистих суджень ".

28. Рекорд матчів в Серії А і раніше належить вам. Це радує?

"Це приємно. Я більше за всіх зіграв на чемпіонатах світу. Мій друг з США, який не надто знається на футболі, купив книгу рекордів Гіннесса, і його син знайшов мене в ній. Клас ... А ще я забив найшвидший гол в фіналах Ліги чемпіонів ".

29. Ви завжди ставили рамки в спілкуванні: з уболівальниками, з журналістами. Питання в вашому характері? Бажання відділити Паоло-людини від Мальдіні-футболіста?

"Я сором'язливий, так я себе захищав. До того ж, мені завжди здавалося, що після матчу я маю право відпочити, присвятити себе особистому житті і сім'ї ",

30. Зараз ставлення дітей до спорту таке ж, як у вашому дитинстві?

"Не зовсім. За моїх часів був спорт і, по суті, більше нічого. Ні телефонів, ні соцмереж. Зараз існує ризик, що діти потраплять в віртуальний світ і вже не виберуться з нього ".

31. Футбол - гра, яка стала роботою, або робота, яку приємно робити?

"Я завжди сприймав футбол як роботу. Але по дорозі додому виходив з трамвая на дві зупинки раніше і втік з ним наввипередки. Справжній чемпіон ненавидить програвати ".

32. Нове покоління - перше, яке не бачило вас на поле. Як вас описати 10-річній дитині?

"Вони всі про мене знають. Чому? Я є в Playstation. Мене впізнають на вулиці і запитують, чи був я дійсно таким швидким ... А описати мене можна так - хороший захисник, закоханий в м'яч. Я обожнював його з дитинства ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пірло, Гаттузо та Мальдіні понапивались і заспівали в караоке

33. По чому ви найбільше сумуєте?

"Прибуття на стадіон, тиск перед матчем, коли розминаються на полі. Неймовірні моменти ".

34. Що в футболі вам не подобалося?

"Я ніколи не вважав, що повинен щось робити, щоб порадувати уболівальників. Чому після поразки я повинен відчувати себе ізгоєм? Мені і так погано ".

35. Ви задоволені спортивної культурою в Італії?

"Звичайно, ні. Ми не вміємо приймати поразку. А я пам'ятаю, як гнали вперед команду вболівальники Ліверпуля, коли вони програвали нам 0: 3 в Стамбулі ".

36. Італія могла бути на чемпіонаті світу. У чому причина провалу?

"Футбольний бог виставити рахунок за чотири роки помилок. У Федерації в центрі проекту був не футбол ".

37. У чому найбільша проблема італійського футболу?

"В управлінні. У нас до цих пір немає президента. Я ціную Абете, він хороша людина, але ми тупцюємо на місці. Те, що відбувалося після вильоту від Швеції, - цирк ".

38. Топ-11 ваших суперників.

"Дуже складно. Зроблю подіум: Марадона, Роналдо, а на третьому місці Зідан, Платіні і Ромаріо ",

39. Теніс - це прагнення до нових викликів або просто необхідність займатися спортом?

"І те і те. Теніс підтримує в формі мої коліна. І багато чому вчить ".

Автор: Eurosport
  Мальдіні дебютував на професійному турнірі
Мальдіні дебютував на професійному турнірі

40. Кожен раз, коли коліна болять, ви думаєте, що спорт вам нашкодив?

"Це ціна, яку я повинен заплатити. Я заздрю ​​колишнім одноклубникам, які до сих пір грають в футбол. У мене не виходить - коліна не дозволяють відбігати 10 хвилин поспіль ".

41. Три спортсмена, якими ви захоплюєтеся.

"Едвін Мозес, Бьорн Борг, Майкл Джордан".

42. Кого з футболістів ви можете назвати друзями?

"Ба, Карбоні, Шеву, Тассотті, Барезі, Массаро, Феррару. Зараз я багато спілкуюся з друзями, які не мають відношення до футболу. Коли грав, то не міг дозволити собі навіть випити з ними кави ".

43. Ви насолоджуєтеся життям після футболу і тому відмовляєтеся від всіх пропозицій?

"Все не зовсім так. Мені пощастило: я можу не працювати і можу вибирати. Я сказав "так" Барбарі Берлусконі - все не склалося не через моєї відмови. А ось нинішнім власникам Мілана я відмовив. Я повинен був бути тим-менеджером збірної на чемпіонаті світу 2014-го року, але мені так ніхто не подзвонив. Я відмовив Челсі - тоді тільки закінчив кар'єру, та й роль, яку мені пропонували, була незрозумілою ".

44. А що з чутками про Федерацію футболу?

"Це величезний знак питання".

45. Визначення для десяти осіб, яким ви зустріли на своєму шляху: Лідхольма, Берлусконі, Галліані, Саккі, Капелло, Анчелотті, Вічині, Барезі, Костакурти. Десятого виберті самі.

"Лідхольм - вселяє довіру. Берлусконі - провидець. Галліані - міланіст. Саккі - одержимий і теж провидець. Капелло - практичний. Анчелотті - спокійний. Вічині - джентльмен. Барезі - хоробрий. Костакурта - недооцінений. Десятий - мій батько. Чесний ".

46. ​​Найбільша помилка в житті?

"Я припустився багатьох помилок. Людина росте на помилках. Але я завжди брав на себе відповідальність ".

47. Що таке талант?

"Дар Божий, дар батьків. Але спортсмену недостатньо одного таланту. Він тільки все псує, а то й працювати над собою. У молодіжних командах Мілана мене не вважали талантом. Були інші перспективні хлопці, які нічого не добилися ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ідеї Берлусконі випереджали час на 10-20 років, коли він їх викладав, багато хто сміявся" - Мальдіні

48. Як вам вдалося завоювати загальну повагу?

"Легко. Привілей повагу сам, і тебе поважатимуть. Шлях до цього довгий. Коли граєш у футбол, може показати, що люди не розуміють, хто ти насправді. Але це не так - вони все розуміють. Тому потрібно залишатися самим собою ".

49. Вам подобається місто Мілан?

"Дуже. Він йде в ногу з часом. Живий, що дає можливості, інтернаціональний. Саме це я шукав в життя. З 1989-го їжджу у відпустці за кордон, щоб розширювати горизонти. Мілан скромний, щирий - я дізнаюся в ньому себе ".

50. Є щось, про що ви ніколи не розповідали, але сьогодні поділіться з нами?

"Я хочу тільки сказати, що життя прекрасне. Мені пощастило. Я мрію. Мрії допомагають, у мене ще є справи, які потрібно зробити. Про що я шкодую - так це про те, що не використав свою популярність футболіста, щоб організувати благодійний фонд ".

25 травня 2005 року в Стамбулі грався фінал Ліги чемпіонів. Зустрічалися італійський "Мілан" з українцем Андрієм Шевченком та Паоло Мальідіні та англійський "Ліверпуль".

Зараз ви читаєте новину «"Ніколи не вважав, що повинен щось робити, аби порадувати уболівальників": Паоло Мальдіні - 50 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути