понеділок, 25 червня 2012 15:02

"Нечуване хамство": до польських радіоведучих-ксенофобів добралися місцеві органи

"Нечуване хамство": до польських радіоведучих-ксенофобів добралися місцеві органи
ФОТО: gadu-gadu.pl

Висловлювання польських радіоведучих Міхала Фігурського та Куби Воєвудського щодо українок - це прояв ксенофобії, нечуване хамство і типовий прояв ненависті, зазначає Рада з питань етики ЗМІ, повідомляє Gazeta.ua з посиланням на TVN24.

Про те, щоб визначити певну позицію з цього питання, Рада звернулася до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

"Ведучі радіо Eska Rock Куба Воєвудські і Міхал Фігурські знову спровокували слухачів різкою демонстрацією ксенофобії. Рада з етики мовлення ЗМІ оцінила висловлювання як прояв ксенофобії в ефірі національної радіостанції не тільки як нечуване хамство, але як типовий вираз ненависті. Це порушення принципів поваги та толерантності, закріплених в Статуті етики ЗМІ ", - заявляє Рада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС вимагає вибачень від польських журналістів за некоректні жарти про українок

Рада з питань етики ЗМІ також звернулась до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, щоб визначити позицію з цього питання, наголосивши, що до них надійшло багато скарг з приводу висловлювань радіоведучих.

Прес-секретар Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Катаржина Твардовська заявила, що вони будуть розглядати це питання.

"Слід виконати відповідну процедуру - ми повинні звернутись до радіостанції для отримання запису матеріалу і його оцінити. І вже потім Національна рада прийме рішення, чи буде застосований в даному випадку штраф" - заявила прес-секретар.

Зараз ви читаєте новину «"Нечуване хамство": до польських радіоведучих-ксенофобів добралися місцеві органи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

69

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути