четвер, 21 червня 2012 22:28

МЗС вимагає вибачень від польських журналістів за некоректні жарти про українок

МЗС вимагає вибачень від польських журналістів за некоректні жарти про українок
Фото: tsn.ua

Міністерство закордонних справ вимагає публічних вибачень від польських журналістів, які некоректно висловлювалися про українок в ефірі радіо "Еска". Про це йдеться у заяві МЗС.

У відомстві також висловили переконання, що польська сторона "вживе вичерпних заходів з метою адекватного реагування та недопущення подібних ситуацій у майбутньому".

"Ми не можемо закривати очі на появу у польському медіапросторі неприпустимих висловлювань, які ображають честь і гідність українців, різко дисонуючи із конструктивним духом двосторонньої взаємодії", - сказано у повідомленні.

"Саме такий інцидент відбувся у прямому ефірі польського радіо "Еска", коли ведучі дозволили собі вкрай принизливі висловлювання на адресу українців, що є неприйнятним для будь-якої цивілізованої людини та для демократичного суспільства, в якому не мало б бути місця публічним образам чи дискримінації за етнічною ознакою", - додали у МЗС.

На думку дипломатів, такі висловлювання "є особливо недоречними у той період, коли Україна та Польща успішно приймають фінальну частину ЄВРО-2012".

Як відомо, двоє польських журналістів Куба Воєвудський та Міхал Фігурський дозволили собі непристойні жарти про українок в ефірі радіостанції Eska Rock.

Зараз ви читаєте новину «МЗС вимагає вибачень від польських журналістів за некоректні жарти про українок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути