середа, 20 червня 2012 22:59

Українка з Кенії дивилася голи Шевченка біля Ейфелевої вежі

Анастасія Щукіна, 16 років, народилася і виросла в Кенії, куди її батьки-українці поїхали працювати за контрактом лікарями.

Дівчина - палка футбольна вболівальниця. Щоб побачити гру української збірної, спеціально приїхала на Батьківщину. Однак встигла лише на останній матч, який українці програли Англії.

"Я футбол дуже люблю, граю в футбол у школі в Нейробі, де ми живемо. У нас команда дівчача. Хоч у нас у Кенії традиція вболівання не дуже сильна. Такий великий екран, як на Майдані Незалежності, не поставили б. Кенійці дивляться футбол у себе по хатах або маленькими групками. Навіть матчі високого рівня", - розповіла дівчина.

В Україну вона приїхала з братом Андрієм і з шістьмома друзями, з якими разом в одній школі навчається.

"Це братові найкращі друзі, хочемо показати їм Україну, - говорить українська кенійка. - Прилетіли в день гри України й Англії. До цього мандрували з батьками Європою. Були в Парижі і Брюсселі. Я дивилася матч "Україна-Швеція" в Парижі на великому екрані позаду Ейфелевої вежі. Там дуже багато українців було, гадаю, бо всі вболівали за Україну. Як тільки пропустили перший гол, стояв стогін на всій площі. Щойно забили, кричали так, що я себе не чула. Коли показали, як підстрибнув Янукович, весь Париж сміявся. Потім всю ніч гучно святкували. На ранок за Ейфелевою вежею була купа пляшок, але там вони валялися і до української гри ще з минулих матчів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Українці кажуть, що я чорний, без страху образити" - Манзі Нгайза в Києві забув про расизм

Другий матч Анастасія дивилася на півдні Франції зі своїми друзями-французами. Каже, що сиділи за одним телевізором і вболівали кожні за своїх.

"Я навіть трохи посварилася з ними за свою команду, бо казали, що слабша. Коли прилетіли в Київ на третій матч, з літака відразу поїхали в готель вмикати телевізор, щоб подивитися, як наші грають", - пригадала дівчина.

У столиці Щукіна з друзями оселилася у хостелі. Платять по 60 євро за ніч із людини.

"Ми в Києві на три дні. Потім їдемо у Вінницьку область, місто Бершадь, до дідуся і бабусі. Наша рідня вже давно нас чекає", - зауважила українка.

Дівчина каже, що її кенійським друзям традиційно до вподоби українські дівчата.

"Ви вже до цього звикли, то й не розумієте, чому. У Франції я бачила дуже багато товстих і недоглянутих жінок. А в Україні жінка не вийде з хати, якщо некрасиво вдягнута. У Кенії білих мало. Чорні жінки переважно бідні й не стежать за собою. У Кенії також багато американців. Але вони не дбають про себе. Переїдають. Тому в нас, як і в Америці, багато товстих білих. Що ж до кенійських жінок, то вони від природи не дуже красиві. Найкрасивіші африканки - з Ефіопії. У нас у школі більшість хлопців чорні. Є корейці й китайці, але вони мені не подобаються. Мені подобаються білі чоловіки. Завжди зачаровують англійці. Ось і в Києві звертаю на них увагу", - посміхнулася Настя.

Зараз ви читаєте новину «Українка з Кенії дивилася голи Шевченка біля Ейфелевої вежі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути