вівторок, 25 липня 2017 11:10

Німці вигадали симуляцію на футбольному полі

Німці вигадали симуляцію на футбольному полі
Симуляція – масове явище сучасного футболу

25 липня 1966 року в першому півфіналі Кубка світу зійшлися збірні СРСР і Західної Німеччини. Гра відбувалася в Ліверпулі на арені "Ґудісон Парк".

Для радянської збірної початок був поганий. На 7-й хв. зазнав травми київський "динамівець" Йожеф Сабо. Замін ще не було і Йожеф змушений був ходити увесь матч. Німці володіли ініціативою і на 42-й хв. зуміли зреалізувати її у забитий м'яч. Шнеллінґер відправив м'яч до штрафного майданчика, а Галлер з льоту пробив у дальній кут воріт Яшина - 1:0.

Для збірної СРСР неприємності не закінчилися. На 44-й хв. форвард Ігор Численко програв єдиноборство і спересердя ударив по нозі Зіґфріда Гельда. Той миттєво впав на газон. У СРСР ще не знали нової футбольної моди: після удару падати на поле й зображати помираючого. А німці тут були першопрохідцями. Таким чином вони здійснили вилучення суперника у матчі зі збірною Аргентини й одразу два вилучення у чвертьфіналі проти Уругваю. Тому на 44-й хв. Численко теж побачив перед собою червону картку.

Другу половину гри радянці почали активніше. Але знову пропустили. Після кутового Франц Беккенбауер пробив Яшина сильним різаним ударом у дальній кут - 2:0.

Матч так би й закінчився, якби не голкіпер німців Тілковські. Той випустив м'яч, а Валерій Поркуян одразу послав його в сітку - 2:1 на 87-й хв. Ще одну нагоду Поркуян утратив за хвилину. Він пробив вище воріт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна СРСР дебютувала на Кубку світу

Обидві команди програли свої наступні матчі. Німці поступилися у фіналі Англії - 2:4, а СРСР у матчі за "бронзу" нічого не зміг удіяти проти Португалії - 1:2.

Зараз ви читаєте новину «Німці вигадали симуляцію на футбольному полі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути