Ексклюзиви
субота, 19 грудня 2015 16:00

"Не виключаю, що за півроку Моуріньйо знову очолить "Реал" - експерт

"Не виключаю, що за півроку Моуріньйо знову очолить "Реал" - експерт
"Моурінью не буде довго сидіти без роботи". Фото: footballua.tv

За годину лондонський "Челсі" почне матч чемпіонату Англії проти "Сандерленда".

Вперше за 2,5 роки "аристократів" на матч виведе не Жозе Моуріньйо. Команду готують до гри колишні помічники португальця, а далі, очевидно, її візьме той, хто разом з Данні Бліндом програв кваліфікацію Євро-2016.

Але давайте поки про Моуріньйо.

Ситуація, яка склалася в "Челсі", не залишила власникові клубу Роману Абрамовичу інших варіантів, крім звільнення головного тренера. Але команда не пропаде без португальця, а той недовго буде без роботи.

У цьому впевнений оглядач англійської прем'єр-ліги в журналі "Футбол" Сергій Бабарика.

- По тому, як розвивалися події, було зрозуміло, що звільнення Моуріньйо - лише питання короткого часу: листопад, грудень. Те, що цього не сталося раніше, мабуть, пов'язано з фінансовими умовами контракту (пишуть, що португалець отримає від "Челсі" - 12 млн. фунтів. – Прим.). Абрамович – людина небідна, але гроші він рахувати вміє.

Крім того, Роман до останнього вірив у Моуріньйо. Авторитет португальця на господаря клубу тиснув і серйозно. Якби на місці Жозе був хтось інший, його б звільнили ще на початку жовтня, якщо не раніше.

Ще один момент - атмосфера в роздягальні. Між тренером і футболістами виник реальний конфлікт. Фраза "мене зрадили гравці" стала точкою неповернення, яка просто не залишила Абрамовичу інших варіантів. Не виключаю, що слідом за Моуріньйо буде виставлений на трансфер Азар.

Яким буде найближче майбутнє португальського фахівця?

- Думаю, це не та людина, яка буде довго сидіти без роботи. Півроку максимум. Він не з тих, хто зможе довго не працювати. Не виключено, що працевлаштується в тому самому "Реалі".

Моуріньо хоче очолити "МЮ"

- Тимчасово виконуючим обов'язки замість Моуріньйо повинні призначити Гуса Хіддінка. Наскільки це оптимальний варіант для "Челсі" в нинішньому становищі?

- Як для тимчасового тренера - ідеальний. Хіддінк вже давно показав, що в нього немає належної мотивації. Тим більше після останніх невдач зі збірною Нідерландів. Швидше за все, ситуацію під контроль у "Челсі" зараз візьмуть авторитетні гравці - Террі, Іванович. Вони в роздягальні вирішуватимуть. А Хіддінк сам ніколи з гравцями не свариться, дає їм повний карт-бланш. А для футболістів зараз головне - показати, що причиною всіх бід був саме Моурінью.

- Пишуть , що заміною Моурінью може стати Хуанде Рамос. "Челсі" - його команда?

- Думаю що ні. Це буде Бенітес номер два. Рамос зараз у стані збитого льотчика, якому потрібно просто нагадати про себе. В Хіддінка все-таки є перевага - він з "Челсі" був за крок від фіналу Ліги чемпіонів 2008/09.

- "Челсі" нині йде на 16-му місці в чемпіонаті, зате гратиме у 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Які реальні завдання команди на сезон?

- Зараз для "Челсі" головне - знайти свою гру. З нею можна буде ставити серйозну мету у Лізі чемпіонів. У прем'єр-лізі потрапити до четвірки найкращих, яка гратиме у Лізі чемпіонів 2016/17 – це фантастика. Але фінішувати в середині таблиці можливо.

Зараз ви читаєте новину «"Не виключаю, що за півроку Моуріньйо знову очолить "Реал" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути