пʼятниця, 10 травня 2013 09:32

"Не треба плутати поняття нацизму і націоналізму" - "Карпати"

"Не треба плутати поняття нацизму і націоналізму" - "Карпати"
"Наші вболівальники ніколи не відмовляться від своєї культури" - Дедишин ФОТО: fckarpaty.lviv.ua

Генеральний директор "Карпат" Ігор Дедишин прокоментував рішення КДК ФФУ про дискваліфікацію домашнього стадіону львів'ян на наступний матч прем'єр-ліги України.

"Наш клуб займає абсолютно однозначну позицію у питаннях, пов'язаних з тими неприпустимими речами, про які ми змушені нині говорити. Ми глибоко поважаємо норми ФІФА та УЄФА, тому фашизм і нацизм, як і будь-які політичні прояви на трибунах, не підтримуємо у жодних проявах.

Якщо мотиваційна частина рішення, на яку ми очікуємо, буде переконливою і підкріпленою необхідним фактажем (зокрема, фото та відео), ми привселюдно вибачимось перед українською футбольною громадськістю. Очевидно, цього ж слід буде чекати і від вболівальників "Карпат". Зокрема, у подібній ситуації вболівальники римського "Лаціо" після санкції УЄФА у вигляді позбавлення стадіону у Римі права приймати глядачів, виступили із самостійною заявою, відмовившись робити речі, що можуть нашкодити клубу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Карпати" за фашизм покарали матчем без глядачів

Водночас, якщо мотиваційна частина рішення буде сфабрикованою, упередженою або некомпетентною, ФК "Карпати" не залишить цей факт повз уваги відповідних органів футбольного правосуддя. У такому разі ми будемо вимагати компенсації збитків – як моральних через заплямовування іміджу клубу, так і матеріальних.

Допоки ми не отримаємо мотиваційної частини рішення КДК ФФУ, говорити про це сенсу я не бачу. Закличу лише не плутати поняття нацизму та націоналізму. Наші вболівальники ніколи і під жодним тиском не відмовляться від своєї культури, історії, віри та традицій" - сказав Дедишин в інтерв'ю "UA-Футбол".

Нагадаємо, "Карпати" покарали за матч 26-го туру УПЛ проти "Зорі".

Зараз ви читаєте новину «"Не треба плутати поняття нацизму і націоналізму" - "Карпати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути