середа, 06 липня 2022 20:01

Не підходять Луческу: "Динамо" роздає молодих гравців українським клубам

Не підходять Луческу: "Динамо" роздає молодих гравців українським клубам
Артем Шулянський перейшов з "Динамо" до "Олександрії". Фото: ФК "Олександрія"

"Динамо" розпочало черговий великий трансферний розпродаж. Перші гравці, які не потрібні Мірчі Луческу, вже влаштувалися в нових клубах.

Насамперед йдеться про півзахисника Артема Шулянського, якого вважали ледь не головною зіркою команди киян U-19.

Гравець перебрався до складу "Олександрії". Не в оренду, що може здивувати, адже "Динамо" дуже рідко відпускає молодих виконавців на повноцінній основі. 21-річний Артем підписав із новим клубом контракт на три роки.

Роман Вантух на правах оренди й надалі гратиме за СК "Дніпро-1", а Кирило Попов на аналогічних умовах відправився в ковалівський "Колос".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луческу відрахував зі зборів "Динамо" п'ятьох футболістів

Володимира Бражка й Миколу Михайленка сватають до "Зорі". Георгій Цітаішвілі самостійно прийняв рішення продовжити кар'єру в польському "Леху". Не повернувся до клубу Самба Діалло. І не повернеться. Сенегалець налаштований продовжити кар'єру в Європі. Час покаже – де і на яких умовах.

Не вразили Луческу на зборі Максим Дячук, Навін Малиш, Антон Царенко, Назар Волошин і Крістіан Біловар. І якщо четверо перших повернуться в розташування команди U-19, то останнього клуб має намір віддати в оренду.

Не виключено, що в підсумку ще хтось вирушить шляхом Біловара. Тренерський штаб продовжує оцінювати можливості Костянтина Вівчаренка, Антона Боля, Олександра Яцика, Микити Кравченка, Вікентія Волошина й Владислава Дубінчака.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Приїхав із 5 кг зайвої ваги. Луческу не розраховує на нападника "Динамо"

Зазнав ушкодження та вибув на невизначений термін нападник Владислав Кулач. ЗМІ відправляють в інший клуб Владислав Супрягу. Це все натякає на те, що Артем Бєсєдін буде безальтернативним основним форвардом. Інколи його змінюватиме Денис Гармаш. До таких перестановок від Луческу прихильники українського футболу вже звикли.

А ще є Владислав Ванат. Номінальний нападник непогано проявив себе як в оренді в "Чорноморці", так і на зборах київської команди. Тренерський штаб перевіряв 20-річного гравця і на позиції вінгера. Така довіра означає, що Ванат точно буде футболістом ротації.

Перераховувати прізвища всіх легіонерів немає сенсу. Повернулися в розташування команди лише Беньямін Вербич і Томаш Кендзьора. Є думки, що клуб не триматиме і їх. Проте лише в тому разі, якщо не виконає головне завдання на літо, а це – вихід до групового етапу Ліги чемпіонів.

У вівторок, 5 липня, "Динамо" на швейцарському зборі зіграло свій четвертий контрольний поєдинок. Кияни основним складом не забили "Янґ Бойз".

Команда готується до матчів кваліфікації Ліги чемпіонів з "Фенербахче".

Зараз ви читаєте новину «Не підходять Луческу: "Динамо" роздає молодих гравців українським клубам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути