вівторок, 05 липня 2022 21:32

Повернення основних гравців не допомогло. "Динамо" не забило "Янґ Бойз"

Повернення основних гравців не допомогло. "Динамо" не забило "Янґ Бойз"
"Динамо" не забило "Янґ Бойз" у контрольному матчі – 0:0. Фото: ФК "Динамо"

У вівторок, 5 липня, київське "Динамо" на швейцарському зборі зіграло свій четвертий контрольний поєдинок.

Суперником "біло-синіх" був 15-разовий чемпіон Швейцарії "Янґ Бойз".

Історія протистояння. "Динамо" чотири рази зустрічалося із сьогоднішнім суперником на офіційному рівні. У сезоні 2017/2018 у кваліфікації Ліги чемпіонів кияни вдома перемогли "Янґ Бойз" із рахунком 3:1. Проте на виїзді поступилися 0:2 й вилетіли з турніру.

Швейцарська команда того сезону також поступилася у відборі Ліги чемпіонів, і доля звела команди в груповому етапі Ліги Європи. Після нічиєї 2:2 в Києві "біло-сині" перемогли на стадіоні суперників 1:0.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учасник ЛЧ запропонував "Динамо" за Циганкова €12,5 млн – ЗМІ

Повернення збірників і легіонерів. У порівнянні з минулими товариськими зустрічами сьогодні Мірча Луческу виставив основний склад. Саме тих футболістів, на яких він розраховуватиме в кваліфікаційних матчах ЛЧ із "Фенербахче".

Георгій Бущан зайняв місце у воротах. У захисті діяли Томаш Кендзьора, Ілля Забарний, Денис Попов та Олександр Караваєв. У півзахисті вийшли Сергій Сидорчук, Микола Шапаренко, Віталій Буяльський, а Беньямін Вербич і Віктор Циганков мали активно допомагати Артему Бєсєдіну в атаці.

Перебіг матчу. Обидві команди неквапливо розпочали поєдинок. За перші 15 хв. було хіба кілька кутових ударів. Після чого суперники обмінялися потенційно небезпечними моментами. Бєсєдін і Караваєв завадили один одному пробити після навісу з правого флангу. Атака у відповідь завершилася кількома ударами від "Янґ Бойз" – захисники "Динамо" заблокували всі спроби.

У середині тайму вперше в гру вступив Бущан. Георгій спокійно забрав несильний удар головою Фасснахта після подачі з кутового. Кияни відповіли ударом Буяльського з гострого кута – голкіпер перевів на кутовий. Команди обмінялися дебютними ударами в площину воріт.

Швейцарці притиснули "Динамо". Канґа хитро п'ятою пробив у ближній кут після прострілу з лівого флангу. Бущан зреагував і відбив м'яч на кутовий. Команда з Берна захопилася атакою та пропустила контрвипад. Був фол проти динамівця в центрі поля, однак м'яч підхопив Буяльський, тому арбітр дав грати. Віталій віддав далі на Вербича, а Беньямін відпасував на хід Караваєву. Проте Олександр в один дотик пробив над поперечиною.

Наприкінці першої половини воротар фон Бальмос і захисники декілька разів "наварили" поблизу власного штрафного майданчика. М'яч перехопив Шапаренко, і голкіпер змушений був фолити. Якби не товариський статус зустрічі, то фон Бальмос цілком міг побачити перед собою червону картку за фол останньої надії. Шапаренко зі штрафного пробив точно в стінку. А на 45-й хвилині Лустенберґер головою ледь не скинув м'яч у власні ворота. Голкіпер такого не очікував, проте сфера пролетіла поруч зі стійкою.

У перерві Луческу зробив лише одну заміну: Руслан Нещерет з'явився замість Бущана. І молодий воротар "Динамо" одразу змушений був рятувати команду. Нсаме вийшов один на один з Нещеретом, проте виграти дуель у Руслана не зміг.

На старті другого тайму "Янґ Бойз" діяв активніше. Було кілька непоганих ударів. Кияни відбилися, а ціла серія замін у складі швейцарського клубу збила атакувальний запал команди. Наставник "біло-синіх" випустив Олександра Тимчика й Владислава Ваната замість легіонерів. І номінальний нападник ледь не відзначився за кілька хвилин. Ванат прокинув м'яч собі на хід, виграв забіг у захисника, але голкіпера переграти не вдалося.

На 70-й хвилині Попов вирішив, що Нещерету варто ще раз показати свою майстерність. Денис у простій ситуації віддав м'яч С'єрро. Той вийшов на ворота, проте пробити Руслана не зміг.

"Динамо" могло вирвати перемогу на 85-й хвилині Тимчик прорвався правим флангом і прострілив точно на Ваната. Владислав у падінні не зумів прицільно й сильно пробити. Фінальний свисток арбітра сповістив про нічию – 0:0.

Оцінка гри "динамівців". Лише Мірча Луческу та тренерський штаб знають, у яких кондиціях перебувають основні футболісти. Від цього наставник і відштовхувався сьогодні, адже деякі гравці отримали різну кількість ігрового часу й різне навантаження. Оцінювати після першої гри збірників не варто, адже вони лише кілька днів тому повернулися з відпустки.

З молоді найкраще враження поки що справляє Ванат. Навіть з "Янґ Бойз" він сам собі створив момент, на відміну від Бєсєдіна. Швидше за все, Луческу розраховуватиме на Владислава на позиції вінгера.

Наприкінці матчу вийшов Владислав Супряга, якого ЗМІ вже відправили в інший клуб. Важко сказати, чи є така серйозна зайва вага в нападника, та запам'ятатися чимось попереду він не встиг.

Наступний контрольний матч "Динамо" проведе в суботу, 9 липня. Суперником буде "Люцерн".

Зараз ви читаєте новину «Повернення основних гравців не допомогло. "Динамо" не забило "Янґ Бойз"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути