Ексклюзиви
середа, 26 грудня 2007 13:34

Назвали зірок українського футболу, які так і не засвітилися

Назвали зірок українського футболу, які так і не засвітилися

Назвали українських "зірок" футболу, які так і не засвітилися, повідомляє 24.ua.

У це число потрапили Олександр Рикун, Олег Венглинський, Олексій Іванов, Олексій Бєлік і Олександр Алієв.

Про те, що знищило веселкові перспективи Олександра Рикуна, до цих пір ходять сумні байки. Не секрет, що свого часу Сашу викрили в тязі до алкогольних напоїв. Навколо цієї пристрасті "українського Зідана" (як називали Рикуна за фірмову техніку) розігрався прямо-таки бразильський серіал. Тодішній півзахисник "Дніпра" з розташування команди аж до Харкова тікав, і в автомобільну аварію потрапив, і за "Дніпро" виступати відмовлявся, тому що його в команді не поважають. З чуток, щоб напоумити футболіста, для нього навіть виховний пункт в контракті придумали - позбавлення місячної зарплати у випадку, якщо Рикун раптом прийме на груди. Не допомогло. Після всіх пригод Саша опинився в харківському "Металісті", де виступає і зараз.

Про те, хто такий Олексій Іванов, пам"ятають хіба що уболівальники "Нафтовика", в якому нині грає 29-річний футболіст. Адже ще кілька років тому він вважався вельми перспективним півзахисником, і навіть запрошувався в національну збірну.

Але кар"єра цього гравця з самого початку була чорно-білою - то смуга невдач і пригод, то світлі проблиски і успіхи. Все почалося з того, що він не зміг прорватися в основу рідного "Шахтаря" і відправився в александрійську "Поліграфтехнику". Там Олексій розігрався на славу - до нього посипалися пропозиції від українських, російських клубів і навіть команд з далекого зарубіжжя. Але Іванов уразив всіх, відправившись грати до львівських "Карпат", де нормально так і не розкрився.

Далі настав світлий проблиск - перехід в київський "Арсенал" і запрошення в збірну України від Леоніди Буряка. Але і тут невдача - більше однієї товариської зустрічі він так і не зіграв.

Потім була "Таврія". А після невизначеність - начебто гравець хотів поїхати в російську Прем"єр-лігу, але в останній день заявок опинився в ахтирському "Нафтовику".

Проблем з режимом у нападаючого донецького "Шахтаря" і збірної України Олексія Бєліка, з чуток, не було ніколи. Проте ця обставина не допомогла завоювати йому довіру тренера. Наставник "гірників" Мірча Луческу, схоже, навіть забув про існування форварда.

Колись за нічну втечу табору молодіжної збірної України Ігор Суркіс назвав Олександра Алієва "гадьонишем". Футболіст взагалі славився частими походами о нічних клубів. Отже, до найрізноманітніших епітетів футболістові не звикати.

Після юнацького ЧС-2005 Алієва порівнювали з Ліонелем Мессі і роздумували, хто з двох хлопців швидше стане зіркою дорослого футболу.

29-річного нападаючого одеського "Чорноморця" Олега Венглинського уболівальники більше всього пам"ятають по виступах за "Дніпро". Хоча Олег починав кар"єру в столичному "Динамо", пробитися в основний склад не зміг.

Біла смуга з серії яскравих голів в житті Венглинського тривала недовго - "золотого хлопчика" обсіли травми, і більше часу він став проводити в лікарнях, ніж на футбольних полях. Недоброзичливці зашептали, що Венглинський - звичайний симулянт, якому грати не хочеться, - простіше після клінік кататися та при цьому зарплату отримувати. Але сам Олег подібні наїзди заперечує. Не дарма ж він подався шукати кращої участі в грецький АЕК. Не знайшов. Повернувся до України, перебрався до Одеси, де і зараз грає за місцевий "Чорноморець".

Зараз ви читаєте новину «Назвали зірок українського футболу, які так і не засвітилися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути