четвер, 01 грудня 2016 14:35

Назвали причину падіння літака із бразильською командою
8

Фото: Reuters

Літак, який перевозив футболістів бразильського "Шапекоенсе", зазнав аварії через відсутність палива. Про це на спеціальній прес-конференції розповів начальник служби авіаційної безпеки цивільної авіації Колумбії Фредді Бонілья.

Фахівець повідомив, що такого висновку дійшла комісія, яка розслідує катастрофу.

За словами експерта, його служба була на зв'язку з пілотами літака і виявила витік палива з борту машини. Технічному персоналові судна запропонували зайти на посадку в найближчий аеропорт Ріонегро для перевірки технічного стану літака. Однак той продовжив політ, а через деякий час доповів про неполадки з електрообладнанням і пропав з радарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розбився авіалайнер із футбольною командою

"Коли ми прибули на місце події і провели первинний огляд компонентів повітряного судна, то побачили, що в літаку не було палива", - наводить слова Бонільї видання Lider Web.

"З цієї причини ми ініціювали розслідування, щоб встановити, чому літак не мав палива в баках при ударі об землю. За міжнародними стандартами, повітряне судно при здійсненні польоту має заправляти палива більше, ніж розрахункова кількість, щоб при непередбаченій ситуації щонайменше 30 хв залишатися у повітрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клубу, гравці якого розбилися в літаку, готові дати людей і "безсмертя"

На жаль, у літаку не було запасу палива для непередбачених обставин, хоча альтернативний план польоту передбачав посадку в Боготі. Але в нинішній ситуації не було можливості так радикально міняти курс і ми пропонували судну сісти в аеропорту Ріонегро".

У ніч із понеділка на вівторок у Колумбії розбився літак, на якому "Шапекоенсе" летів до Медельїна на перший фінал Копа Судамерикана 2016 проти "Атлетико Насьональ". Загинула 71 людина, серед яких 19 футболістів команди та головний тренер Кайо Жуніор. Вижили тільки три футболісти: голкіпер Жаксон Фоллманн і захисники Алан Рускел і Нето.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 20 найгучніших авіакатастроф зі спортивними командами

Зараз ви читаєте новину «Назвали причину падіння літака із бразильською командою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути