Ексклюзиви
середа, 03 березня 2010 11:03

Наставник "Фулхема" міг очолити "Шахтар" і збірну України

Наставник "Фулхема" міг очолити "Шахтар" і збірну України

Як стало відомо "Газете по-киевски" з достовірних джерел, Рой Ходжсон - тренер "Фулхема", який пройшов "Шахтар" у 1 / 16 фіналу Ліги Європи - був одним з кандидатів на пост наставника збірної України.

Поряд з екс-тренером збірної Швеції Ларсом Лагербеком, колишнім керманичем "Реала" Хуанде Рамосом і Свеном-Гораном Ерікссоном, який кілька років тому очолював збірну Англії. Проте до конкретних переговорів справа не дійшла - ФФУ, як відомо, вирішила призначити українського тренера, яким став Мирон Маркевич.

Цю інформацію підтвердив Шандор Варга, найвідоміший в Україні футбольний агент (у тому числі і екс-наставника нашої збірної Олега Блохіна).

- Так, це правда. Ходжсон - мій хороший друг, і він давно міг опинитися в українському футболі. Причому двічі, - говорить Варга. - Вісім років тому ми вели переговори з "Шахтарем", але тоді донеччан очолив Невіо Скала. А наприкінці 2007-го Ходжсон міг прийняти збірну України, проте отримав пропозицію від "Фулхема" і вибрав рідну англійську лігу.

Робота над запрошенням іноземця в збірну України велася постійно вже кілька років. Особисто я розмовляв з близько десятьма можливими кандидатами. Просто це не публікували, щоб чинний наставник спокійно працював. А зараз вирішили зупинитися на рідному фахівцеві. І це правильно, адже була можливість вибирати серед хороших українських тренерів.

Втім, Ходжсон все-таки може опинитися в Україні. Він ніколи не затримується надовго в одній команді - за 34 роки тренерської діяльності 16 разів змінював місце роботи. Очолював шведські клуби "Хальмстад", "Еребру", "Мальме", англійські "Брістоль Сіті" і "Блекберн", швейцарські "Ксамакс", "Грассхопперс" і місцеву збірну, "Інтер" і "Удінезе", данський "Копенгаген", збірну ОАЕ, норвезький "Вікінг", збірну Фінляндії і, нарешті, "Фулхем" (не дивно, що Ходжсон говорить п"ятьма мовами: окрім рідної англійської, шведською, німецькою, італійською, іспанською). І зараз, за словами Варги, 63-річний англієць не проти попрацювати з одним з наших клубів.

- Гостро питання не стоїть, Ходжсон не шукає терміново нову роботу, але висловив свою готовність, - пояснює агент. - Побувавши в Україні (на матчі "Шахтаря"), Рой був приємно здивований. До того ж, він ще в Лондоні поспілкувався з Мірчею Луческу, добре знайомим йому по роботі з "Інтером" 11 років тому.

Однак не зрозуміло, який з наших клубів може зацікавитися послугами Ходжсона - в "Динамо", "Шахтарі" та "Металісті" тренерські місця зайняті дуже міцно. Хіба що "Дніпро", і то не раніше літа.

Зараз ви читаєте новину «Наставник "Фулхема" міг очолити "Шахтар" і збірну України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути