Ексклюзиви
четвер, 19 травня 2011 14:07

Наставник "Порту" божеволів від перемоги у Лізі Європи
19

Фото: Reuters

У середу португальський "Порту" виграв Лігу Європи. У фіналі другого за престижністю європейського клубного турніру "дракони" перемогли ще один португальський клуб "Брагу" — 1:0. Переможний гол на на 44-й хвилині зустрічі провів колумбійський нападник "Порту" Радамель Фалькао. Матч пройшов у Дубліні на 52-тисячному "Авіва-Стедіум".

"Зараз всі португальські команди грають у стилі "Жозе Моурінью". Матч не був видовищним, команди грали практично без моментів. Натомість було багато тактики, техніки і боротьби у середині поля. Футбол, який показали команди, був більше для професіоналів, - каже "Gazeta.ua" колишній гравець київського "Динамо" та іспанської "Валенсії" Олег Саленко, 41 рік — Добре, що "Порту" забив гол перед перервою. У другому таймі ми побачили "Брагу", яка намагалася відігратися, гра стала живішою. Нічия і серія пенальті були б закономірнішим результатом.

"Дракони" забили завдяки індивідуальній майстерності двох виконавців. Фалькао отримав хорошу вивірену передачу з флангу від Гуаріна. Захисники "Браги" загубили колумбійця у своєму штрафному майданчику.

Фалькао — нападник штрафного майданчика. На нього грає вся команда, а він чудово розпоряджається пасами партнерів. У "Порту" дуже хороший півзахист.

Наступного сезону "Порту" гратиме у Лізі чемпіонів. Думаю, з групи вони вийдуть. А їхній подальший шлях у турнірі залежатиме від жеребу. Не відомо, чи вдасться команді зберегти свій склад. Навколо "Порту" зараз багато шуму, але всі випробування у них ще попереду."

"Порту" побив рекорд "Барселони"

У Лізі Європи "дракони" виграли 14 матчів з 17. Таким чином "Порту" побив рекорд "Барселони" за кількістю перемог в одному єврокубковому сезоні. Каталонці перемогли у 13 іграх у сезоні 2002/2003.

Андре Віллаш-Боаш став наймолодшим тренером-переможцем європейського клубного турніру. Вік португальського фахівця у день фіналу склав 33 роки і 213 днів. Колишній помічник Жозе Моурінью обійшов Джанлуку Віаллі. Італієць з "Челсі" виграв Кубок Кубків у віці 33 років і 308 днів.

Цього сезону підопічні Андре Віллаша-Боаша вже стали чемпіонами Португалії. "Порту" не зазнав жодної поразки у чемпіонаті. У фіналі національного Кубка "дракони" зіграють з "Віторія Гімарайеш".

На Мілевському найбільше порушували правила

Радамель Фалькао став найкращим бомбардиром Ліги Європи. Нападник "Порту" забив 17 м'ячів. Це новий рекорд результативності в історії Ліги Європи / Кубка УЄФА.

Попередній рекорд належить німцеві Юргену Клінсманну. У сезоні-1995/96 він відзначився 15 разів у тріумфальному для його "Баварії" розіграші Кубку УЄФА.

Київське "Динамо" дійшло у Лізі Європи до чвертьфіналу, де поступилося "Бразі". Нападник киян Артем Мілевський забив п'ять м'ячів. Динамівець лідирує за кількістю зароблених фолів — 46. Захисник "Динамо" Євген Хачеріді заробив найбільше жовтих карток — 5. Фінський півзахисник киян Роман Єрьоменко став найкращим асистентом турніру. На його рахунку 6 результативних передач. В Олега Гусєва — 4.

Зараз ви читаєте новину «Наставник "Порту" божеволів від перемоги у Лізі Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути