четвер, 19 травня 2011 09:38

"Долю матчу вирішили дрібні деталі" - наставник "Браги"

"Долю матчу вирішили дрібні деталі" - наставник "Браги"

Головний тренер португальської "Браги" Домінгуш Пасьєнсія засмучений тим, що його футболісти не змогли здобути перемогу у прощальному для нього матчі фіналу Ліги Європи, але вважає, що їм є чим пишатися, пише офіційний сайт УЄФА.

У середу "Брага" у португальському фіналі другого за силою європейського клубного турніру поступилася співвітчизникам з "Порту" - 1:0, єдиний гол зустрічі, що пройшла на стадіоні "Авіва" в Дубліні, забив кращий бомбардир турніру Радамель Фалькао на 44-й хвилині. "Каноніри" могли відновити рівновагу, але Марсіо не зумів переграти голкіпера "драконів" Елтона. Після закінчення сезону Пасьєнсія залишить "канонірів" заради роботи в лісабонському "Спортингу".

"Звичайно, програти сьогодні було боляче і прикро, але нам треба пишатися собою", - заявив тренер. "Ми довели, що якщо ставиш високі завдання і віриш у себе, то можна пройти далеко", - додав він.

"Долю матчу вирішили дрібні деталі, приблизно чотири ключових епізоди, включаючи гол Фалькао на 44-й хвилині і момент Марсіо. Це б змінило хід поєдинку", - вважає Пасьєнсія. "Нам не вдалося реалізувати свій план на другу половину зустрічі - забити хоча б один гол", - пояснив фахівець.

Пасьєнсія, 42-річний екс-гравець "Порту", провів свій останній матч у якості керманича "Браги". Про відхід тренера, контракт якого закінчується влітку, стало відомо ще до фіналу. Ставши на чолі клубу в червні 2009 року, Пасьєнсія в першому ж сезоні привів "Брагу" до другого місця в чемпіонаті країни, вивівши команду в Лігу Чемпіонів, а на шляху до фіналу Ліги Європи переміг "Ліверпуль", "Бенфіку" і київське "Динамо".

"Сумно залишати клуб, тому що ми пропрацювали разом два роки і пережили особливі моменти. Час прощатися, але я сподіваюся, що "Брага" буде рости і ставати сильнішою", - зізнався Пасьєнсія.

Зараз ви читаєте новину «"Долю матчу вирішили дрібні деталі" - наставник "Браги"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути