неділя, 07 квітня 2013 23:40

"Наші арбітри не вміють працювати комплексно" - Яворський

"Наші арбітри не вміють працювати комплексно" - Яворський
Яворський "Прогрес "Динамо" очевидний". Фото: dnestr.com.ua

Наставник тернопільської "Ниви" Ігор Яворський прокоментував для Gazeta.ua центральний поєдинок 23-го туру УПЛ, в якому "Динамо" вдома програло "Шахтарю".

- Напевне, логічнішим був би рахунок 2:2. Втім, усе вирішив клас гравців "Шахтаря", який виявився вищим, ніж у деяких динамівців. Не можна не відзначити пресинг, який запропонувало "Динамо" і до якого "Шахтар" одразу виявився не готовий, гірникам знадобився певний час, щоб пристосуватися до цієї тактики. Втім, кияни в другому таймі не реалізували низку моментів, де були зобов'язані забивати. Особливо це стосується Ідейе, який не влучив у порожні ворота. Це одразу б'є по команді, тому що в іграх такого рівня не буває багато можливостей і до кожної потрібно ставитися як до останньої.

З іншого боку деякі гравці "Динамо" дозволяють собі вкрай емоційно спілкуватися з арбітрами, потрібно тримати себе в руках. У грі с "Шахтарем" було чимало приводів, щоб терпець рефері увірвався. Тим не менш до судді не повинно бути претензій, Годулян сьогодні відпрацював, на мій погляд, чудово, від А до Я. Якщо і були певні дрібні помилки, то вони не могли суттєво вплинути на жодну з команд. Головне — він не втратив контроль над грою.

- Чи став ключовим момент, коли Ярмоленка кілька хвилин не випускали на поле і "Шахтар" реалізував чисельну перевагу?

- Епізод був дуже динамічним і арбітр не мав можливості відволіктись. Якби він повернувся до Ярмоленка, а в той момент у штрафному стався би якийсь прикрий епізод, щоб ми говорили тоді?

- Але для чого тоді в нього асистенти, яких вже аж чотири і при цьому вони оснащені переговорними пристроями?

- Хтось вже сказав, що в нас кожному футболісту треба по судді. Проблема, на жаль, в тому, що наші арбітри дуже рідко між собою спілкуються і поки що не навчилися працювати комплексно, як бригада. Це стосується не тільки сьогоднішнього поєдинку. Ми бачимо, як від цього страждає "Дніпро", як дісталося "Металісту" в минулому турі, коли арбітр поруч не побачив явний пенальті.

Але в будь-якому випадку на епізод з першим голом "Шахтаря" це, на мій погляд, серйозно не вплинуло. Адже комбінація була розіграна як по нотах, без сумбуру. Кожен гравець чітко усвідомлював свої дії.

- Два голи — майже близнюки, своєрідна домашня заготовка "імені Мхітаряна". І вже не першу гру "Шахтар" забиває таким способом. Невже від цього немає протиотрути?

- Так, "Шахтар" дуже ефективно використовує другу групу атаки. Рецепт тут простий — опорні півзахисники повинні вчасно повертатися на свої позиції. Динамівці не встигали. Судячи з усього, такі моменти відпрацьовані гірниками на тренуваннях до автоматизму і це приносить свої плоди.

- Ідейе — це той гравець, який потрібен "Динамо"?

- Він забивав і, думаю, ще буде забивати. Просто з "Шахтарем" у нього не пішла гра. Повторюся, такі моменти, який в нього був у другому таймі, потрібно реалізовувати. Зроби він це, ще невідомо, як би в подальшому склалася гра.

- Чи є прогрес у грі "Динамо"?

- Безумовно, навіть не зважаючи на результат із "Шахтарем". Блохін рухається у вірному напрямку. Ми вже бачимо забігання, пресинг. "Динамо" поступово повертається до свого звичного стилю. Але потрібен час, за чотири місяці команду важко зробити.

- Які позиції "Динамо" в першу чергу потребують посилення?

- Потрібен як мінімум один висококласний форвард і ще один центральний захисник. Взагалі, враховуючи цілі, які ставить перед собою команда, на кожній позиції потрібні три-чотири гравці високої кваліфікації.

Зараз ви читаєте новину «"Наші арбітри не вміють працювати комплексно" - Яворський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути