субота, 21 жовтня 2017 11:09

Народився Пеле

Народився Пеле
Визнаний найкращим футболістом століття за версією ФІФА

21 жовтня 1940 року народився король футболу Пеле. Він виграв майже всі титули і по кілька разів. Тільки чемпіонства Бразилії і Копа Америки йому так і не дісталися. Перше - тільки тому, що загальний чемпіонат країни ще не розігрувався, коли Король грав за "Сантос", а з другим просто не склалося, що не завадило йому стати найкращим бомбардиром Копа Америка-1959.

Пеле - єдиний триразовий чемпіон світу. Він - один з лічених футболістів, які забили більше тисячі голів, він - уособлення ідеального футболу навіть в наш час, про нього знято кілька фільмів, написано тисячі книг, складено безліч пісень.

У 1999 році Міжнародний олімпійський комітет визнав Пеле "Атлетом століття", попри те, що той ні разу не брав участі в Олімпійських Іграх. Французький спортивний журнал "Екіп" назвав бразильця "Спортсменом сторіччя".

Пеле - єдиний триразовий чемпіон світу

Визнаний найкращим футболістом століття за версією ФІФА та за версією Міжнародної федерації футбольної історії і статистики.

На його честь названий стадіон в місті Масейю — 30-тисячний стадіон Estádio Rei Pelé (буквально "Стадіон короля Пеле"), збудований у 1970 році.

Напевно, вже кілька десятків талантів з Бразилії і не тільки прирікали в його спадкоємці, але ніхто так і не наблизився до досягнень Короля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім геніїв світового футболу

Нині Пеле – бізнесмен. 2016-го одружився втретє: обраниця - бізнес-вумен з Японії - молодша на 25 років. Має сім дітей: двох синів та п'ять доньок. Відчуває проблеми зі здоров'ям: турбує спина, переніс операції з видалення каміння в нирках та сечовому міхурі.

Зараз ви читаєте новину «Народився Пеле». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути