пʼятниця, 18 січня 2013 09:39

"Наполі" виправдали у справі про "договірняк"

"Наполі" виправдали у справі про "договірняк"
Паоло Канноваро скасували піврічну дискваліфікацію. Фото: afp.com

Італійський футбольний клуб "Наполі" добився скасування покарання, яке поніс клуб за нерозголошення інформації про те, що в 2010 році його гравцям запропонували провести договірний матч. Про це повідомляє сайт Football-Italia.net.

18 грудня 2012 Дисциплінарний комітет Італійської федерації футболу (FIGC) позбавив "Наполі" двох очок у поточному чемпіонаті Італії, а також дискваліфікував на шість місяців капітана команди Паоло Канноваро і захисника Джанлука Грава.

Клуб і футболісти були покарані за те, що не розповіли правоохоронним органам про пропозицію здати матч чемпіонату Італії з "Сампдорією", який пройшов у травні 2010 року. З подібним проханням до Канноваро і Грава звернувся їх одноклубник воротар Маттео Джанелль.

17 січня 2013 відбулося судове засідання, на якому розглядалася апеляція "Наполі" і футболістів. Суд прийняв сторону клубу, скасувавши покарання з боку FIGC.

В результаті повернення двох очок "Наполі" піднявся на друге місце в чемпіонаті Італії. В активі команди 42 очки, "Ювентус", що йде першим, випереджає "Наполі" на три бали. Канноваро і Грава можуть вийти на поле у найближчій грі серії А або національного кубка.

Зараз ви читаєте новину «"Наполі" виправдали у справі про "договірняк"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути