Ексклюзиви
середа, 22 червня 2011 15:38

Наймолодший переможець в єврокубках офіційно очолив "Челсі"

Наймолодший переможець в єврокубках офіційно очолив "Челсі"

Новим головним тренером лондонського "Челсі" став португалець Андре Віллаш-Боаш, який підписав 22 червня трирічний контракт, повідомляє офіційний сайт клубу. У сезоні-2010/11 він керував португальським "Порту".

21 червня Віллаш-Боаш розірвав контракт з "Порту", причому за дострокове розірвання угоди "Челсі" виплатив португальцям 15 мільйонів євро.

Ще 21 червня на сайті "Челсі" з'явилася інформація про те, що клуб виплатив "Порту" компенсацію за Віллаш-Боаша і веде переговори з португальцем. У середу "Челсі" офіційно оголосив про підписання контракту з тренером.

33-річний Віллаш-Боаш почав тренерську кар'єру в збірній Британських Віргінських островів, якою він керував в 2000-2001 роках. Потім він тривалий час працював помічником Жозе Моурінью, зокрема, в ті роки, коли той тренував "Челсі".

У сезоні-2009/10 Віллаш-Боаш очолював португальську "Академіку", а через рік прийняв "Порту". З цією командою за один сезон він виграв чемпіонат Португалії, Кубок і Суперкубок країни, а також Лігу Європи. Португалець став наймолодшим тренером, який переміг в єврокубковому турнірі.

В "Челсі" Віллаш-Боаш змінить італійця Карло Анчелотті, який був звільнений після закінчення сезону-2010/11. Новим тренером "Порту" став колишній помічник Віллаш-Боаша Вітор Перейра. Угоду з ним підписано на два роки.

Зараз ви читаєте новину «Наймолодший переможець в єврокубках офіційно очолив "Челсі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути