Ексклюзиви
вівторок, 31 травня 2011 09:58

"Найближчі три матчі визначать основний склад збірної України на 80%" - Блохін

"Найближчі три матчі визначать основний склад збірної України на 80%" - Блохін

Головний тренер національної збірної України Олег Блохін розраховує практично повністю визначитися зі складом команди на майбутній чемпіонат Європи 2012 року після товариських матчів з командами Узбекистану, Франції та Швеції. Про це він заявив на прес-конференції в Києві, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"До Євро-2012 залишилося мало часу, і кожному давати шанс ми не можемо. Треба вже якось визначатися. І, думаю, найближчі дві гри, максимум - три, визначать основний склад збірної України відсотків на 80. Це я вам точно можу сказати. Бо далі когось пробувати вже не можна. Якщо по ходу підготовки з'явиться якийсь новий кандидат в національну команду, будемо його залучати. У цілому ж поки коло кандидатів дуже обмежене. Як би ми не хотіли, думаю, що навіть ви не зможете мені нікого порадити, крім тих виконавців, які викликані на цей збір", - сказав Блохін.

За словами тренера, в розташування збірної прибули вже всі футболісти, викликані для підготовки до майбутніх поєдинків. Останніми в Конча-Заспу вчора приїхали Андрій Воронін та Андрій Дикань, які зіграли на вихідних в чемпіонаті Росії.

Блохін зазначив, що кадрових проблем у команді немає, за винятком захисника Андрія Русола, який на одному з тренувань зламав руку.

"Є невеликі проблеми тільки у Девіча, але, думаю, до матчу з Узбекистаном з ним все буде в порядку", - сказав він.

Наставник також зазначив, що певне стомлення спостерігається у трьох-чотирьох гравців.

"Сезон дійсно був дуже важким, і від цього нікуди не втечеш. Я чудово розумію, що зараз хлопцям, звичайно, простіше поїхати відпочивати, але тут питання стоїть просто: або ти граєш, або ти відпочиваєш.

Мова йде про національну збірну, і подітися тут нікуди. Коли сезон закінчився і хочеться поїхати з сім'єю у відпустку, то психологічний стан - не найкращий. Але, принаймні, жодних реплік від хлопців на цю тему я поки не чув. І це вже добре.

Так, хтось ходить з опущеною головою. З різних причин. Хтось, навпаки, ходить веселим. А є хлопці, чий голос я взагалі ще жодного разу не чув за час цього збору. Сором'язливі. У побуті це, може, добре, але на футбольному полі треба бути жорсткішим. А так, в принципі, нормальна обстановка. Навіть Воронін приїхав із задоволенням", - сказав він.

Нагадаємо, збірна України 1 червня зіграє у Києві з командою Узбекистану, а 6 червня в Донецьку зустрінеться зі збірною Франції. Гра з командою Швеції запланована на 10 серпня.

Зараз ви читаєте новину «"Найближчі три матчі визначать основний склад збірної України на 80%" - Блохін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути