Ексклюзиви
неділя, 14 грудня 2008 10:35

Найближчі суперники Володимира Кличка

У 2009-му році у Володимира, після перемоги над Хасимом Рахманом, може бути відразу два дуже цікавих поєдинки. Найближчими боксерами, які можуть зустрітися з українським чемпіоном (і цього не приховує сам Володимир Кличко), є британець Девід Хей і росіянин Олександр Повєткін.

Над поєдинком з першим зараз щосили чаклують команди боксерів, ну а другий - наступний обов"язковий претендент на пояси Володимира Кличка, і зустріч з ним відбудеться восени.

Отже, цікаві факти про найближчих суперників українського боксера.

Девід Хей

Народився 13 жовтня 1980-го року в Лондоні. Вважається головною надією не тільки британського, але і всього чорного боксу. Безумовно, цей хлопець - потенційна суперзірка світового боксу, на якого багато хто хоче зробити. Він швидкий, агресивний, б"ється ефектно і колоритно, на нього ходять дивитися уболівальники. Тільки ось є одна проблема - все це стосується першої важкої ваги, з якої Девід Хей вирішив перейти в суперважкий дивізіон, де вже давно господарюють брати Кличко. Вага британця ледве дотягує до обов"язкових 91 кг Вага Володимира Кличко - майже 110 кг

Свою кар"єру Девід Хей почав рівно шість років тому, коли 8 грудня 2002-го року зустрівся із співвітчизником Тоні Бутом. Наш герой переміг. Після чого пішла низка вражаючих тріумфів. Девід Хей, який важив тоді близько 87 кг легко розбирався з суперниками, немов з боксерськими грушами, закінчуючи свої поєдинки ще в перших раундах, що стало фірмовим стилем британця.

За шість років Девід Хей провів 23 поєдинки. Виграв - 22 (з них 21 нокаутом). Програв лише одного разу - 10 вересня 2004-го року, коли намагався відібрати чемпіонський пояс у співвітчизника Карла Томпсона, але, у результаті, здався в п"ятому раунді.

Після цього Девід Хей знову почав бити суперників, одним з яких став українець Олександр Гуров. Бій відбувся 16 грудня 2005-го року у Великобританії. Улюбленчик місцевої публіки відправив нашого співвітчизника на підлогу рингу вже в першому раунді, вирубавши Олександра Гурова правою в щелепу.

Олександр Повєткін

Народився 2 вересня 1979-го року в Курську. Дуже непростий боєць, хоч би тому, що довгий час з успіхом займався кікбоксингом, що робить його боксерську техніку індивідуальною і незвичайною. Як кікбоксер Олександр Повєткін став чемпіоном світу серед любителів в 1999-му році, і чемпіоном Європи серед професіоналів в 2000-му.

Після цього послідувала вражаюча кар"єра в любительському боксі. У 132 поєдинках за чотири роки Олександр Повєткін взяв 125 перемог. Вінцем любительської кар"єри росіянина стали перемоги на Олімпійських Іграх в Афінах в 2004-му році, і на чемпіонаті світу в Бангкоку в 2005-му.

11 червня 2005-го року Олександр Повєткін дебютував в професійному боксі, зустрівшись в Німеччині з місцевим боксером Мухаммедом Алі Дурмазом, і побивши того в другому раунді.

За 3,5 роки кар"єри в професійному боксі Олександр Повєткін провів 16 поєдинків, у всіх переміг, в 12 - нокаутом. Саме невміння вирішувати поєдинки достроково називають головним недоліком росіянина. Все ж таки, змагатися всі дванадцять раундів з Володимиром Кличко - завдання надскладне.

sport.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Найближчі суперники Володимира Кличка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути