пʼятниця, 13 листопада 2020 13:25

Найбільша спортивна подія року: яким буде домашній Чемпіонат Європи з художньої гімнастики?

Уже в цьому місяці, з 26 по 29 листопада, Україна стане епіцентром найбільшої спортивної події 2020 року – Чемпіонату Європи з художньої гімнастики. Майже півтори сотні спортсменок з 24 країн-учасниць змагатимуться за 8 комплектів нагород, які будуть розіграні в столичному Палаці спорту.

Спільними зусиллями Європейського гімнастичного союзу, Федерації гімнастики України, Міністерства молоді та спорту, а також КМДА, змагання континентального масштабу вдалося врятувати від можливого скасування, пов'язаного з пандемією коронавірусу.

 

Як повідомляє Главком, доля переносу або скасування спіткала майже всі великі змагання. Наприклад, на наступний рік перенесені Євро-2020 по футболу, Олімпійські Ігри в Токіо, скасовані Чемпіонат Світу з хокею, а також багато інших турнірів. Таким чином, збереження континентальної першості з художньої гімнастики присвоїло турніру почесне звання найбільшої спортивної події 2020 року.

Останній раз наша країна приймала турніри такого масштабу 7 років тому. Тоді, вже в далекому 2013 році, київський Палац служив ареною для проведення Чемпіонату Світу. А європейську першість в останній раз проводилася в Україні 16 років тому. Тоді українська збірна в особі Ганни Безсонової, Наталі Годунко, Тамари Єрофєєвої змогла завоювати срібні нагороди в індивідуальних і командних дисциплінах.

Наразі основні надії покладаються на юних зірок нашої збірної – Владу Нікольченко, Валерію Юзьв'як, Вікторію Онопрієнко, Анастасію Возняк, які також представлятимуть Україну у вищезазначених дисциплінах.

  Влада Нікольченко
Влада Нікольченко

Невід'ємним елементом проведення змагань є заходи безпеки, пов'язані з пандемією коронавірусу. На днях Європейський гімнастичний союз представив детальний регламент проведення турніру в умовах пандемії.

Крім відсутності глядачів, всі причетні до проведення турніру, включаючи спортсменок, тренерів, а також обслуговуючий персонал і медіа, повинні будуть мати негативні ПЛР-тести. На території змагань будуть працювати медичні бригади, а дезінфекції приділять максимум уваги – обробку пройдуть навіть медалі.

 

Але, незважаючи на всі вимушені заходи безпеки, головним залишається сам факт проведення 36-го Чемпіонату Європи. Континентальна першість дає необхідну змагальну практику гімнасткам і демонструє всьому світу, що спорт зупинити неможливо.

Зараз ви читаєте новину «Найбільша спортивна подія року: яким буде домашній Чемпіонат Європи з художньої гімнастики?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути