вівторок, 01 жовтня 2019 22:27

Надійна гра П'ятова та вдалі заміни дозволили "гірникам" перемогти: 7 головних висновків матчу "Аталанта" - "Шахтар"

Надійна гра  П'ятова та вдалі  заміни дозволили "гірникам" перемогти: 7 головних висновків матчу "Аталанта" - "Шахтар"
Андрій П'ятов неодноразово виручав "Шахтаря" протягом матчу. Фото: офіційний сайт "Шахтаря".

В другому турі Ліги чемпіонів "Шахтар" в гостях переміг "Аталанту 2:1.

Gazeta.ua визначила головні аспекти гри на "Сан Сіро"

Каштру здивував складом. В основі "Шахтаря" вийшов Віктор Коваленко. Манор Соломон та Євген Коноплянка залишилися в запасі. Річ в тому, що Коваленко вкрай мало грає в чемпіонаті України. Такий хід не виправдав себе, бо Коваленко провів слабкий матч.

Якість гри футболу була низькою. Матч не був схожий на гру Ліги чемпіонів. Багато обрізок, помилок, втрат по ходу гри. Командні швидкості були низькими. На перше місце вийшла індивідуальна майстерність, а не команді дії.

Матч проходив у рваному темпі. "Аталанта" володіла перевагою на початку матчу, коли активно пресингу вала суперника та йшла вперед, потім ініціативу захопили гості. Другий тайм почався з того, що "гірники" володіли ініціативою, але потім "Аталанта" знову взяла гру під свій контроль. Господарі більше намагалися атакувати позиційно, а гості грати через швидкі атаки. Володіти ініціативою хоч 10 -15 хвилин не змогла жодна з команд.


П'ятов відбив пенальті у першому таймі, але припустився гольової помилки


П'ятов став героєм матчу, але припуститися гольової помилки. Воротар "Шахтаря" врятував декілька разів свою команду протягом матчу, навіть зміг відбити пенальті у першому таймі, але припустився помилки на виході після чого "Аталанта" відрила рахунок.

Оборона "Шахтаря" не справлялася форвардом Сапатою. Фактурний форвард "Аталанти" нав'язував силову боротьбу захисника "Шахтаря" Кривцову та Матвієнка виграючи у них силову боротьбу та гру один в один.

Вирвати перемогу "Шахтарю" дозволили вдалі заміни. Футболісти, які вийшли на заміну в складі "Шахтаря" в другому таймі забезпечили перемогу донецькій команді. Свіжість Додо та Соломона дозволила "гірникам" забити гол на останніх секундах гри.

"Аталанті" не вистачило досвіду. Господарі поля більше володіли ініціативою, більше створювали моменти біля воріт суперника, мали хороші шанси, але програли матч. Ліга чемпіонів не прощає помилок. Відсутність досвіду, проблеми зі швидкістю захисників та бажання перемоги обернулося боком для команди Гасперіні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юнаки "Шахтаря" уникли поразки від "Аталанти" на останній доданій хвилині

Здобувши перемогу в Італії "Шахтар" набрав 3 очки в своїй групі . Наступний матч команда Каштру проведе в вдома 22 жовтня проти "Динамо" Загреб.

Зараз ви читаєте новину «Надійна гра П'ятова та вдалі заміни дозволили "гірникам" перемогти: 7 головних висновків матчу "Аталанта" - "Шахтар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути