понеділок, 28 липня 2008 09:20

Надаль впритул наблизився до Федерера

Надаль впритул наблизився до Федерера

Іспанець Рафаель Надаль зробив величезний крок до того, щоб посунути Роджера Федерера з тенісного трону. Друга ракетка світу вчора у фіналі тенісного турніру у Торонто переміг німця Ніколаса Кіфера - 6:3, 6:2. Якщо наступного тижня у Цинциннаті Рафа виграє турнір, а Федерер програє до стадії півфіналів, то саме іспанець очолить рейтинг найкращих тенісистів світу. Швейцарець є першою ракеткою світу уже 234 тижні, починаючи з лютого 2004 року.

Перемога у Торонто стала 30-ю для Надаля в одиночних розрядах на турнірах АТР. Вона зробила іспанця третім в історії наймолодшим тенісистом (22 роки, один місяць і 24 дні), якому вдалося виграти 30 титулів. Перед ним лише Бьорн Борг (21 рік, 7 місяців і 9 днів) та Джиммі Коннерс (22 роки, 20 днів). Вражає і його рекорд у фіналах одиночних розрядів турнірів АТР - 30 перемог при восьми поразках, чотири з яких від Федерера.

- Кожен тенісист хоче бути першим номером, чи не так? Я б з задоволенням таким став, але поки що я номер два, - каже Надаль. - Я щасливий бути другим, оскільки раніше з моїми титулами, очками, в нормальній ситуації я був би першим. Тому я маю бути щасливим у будь-якому випадку, адже я другий номер рейтингу лише тому, що переді мною такий блискучий тенісист, як Роджер.

Зараз Рафаеля Надаля та Роджера Федерера розділяє лише 300 очок.

"Газета по-українськи" за матеріалами АТР

Зараз ви читаєте новину «Надаль впритул наблизився до Федерера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути