середа, 05 серпня 2009 09:31

На стадіоні "Металіст" встановили камеру за 350 тисяч євро (ФОТО)

Вчора, 4 серпня, цілий день австрійські фахівці на стадіоні "Металіст" займалися налагоджувальними роботами єдиної в Україні та СНД камери на стадіоні - Spidercam.


У прес-службу лише за один день надійшло не менше 10 заявок на зйомку процесу встановлення цієї камери і вчора про неї розповів генеральний директор футбольного клубу "Металіст" Сергій Волик.

- Сергію Вікторовичу, розкажіть про Spidercam

- Камера Spidercam проводиться в Австрії. Сьогодні на стадіоні завершена установка даної конструкції і самої камери. Хочу відзначити, що подібне устаткування на сьогодні є одним з умов проведення матчів чемпіонату Європи. Також такі камери використовуються при трансляціях фіналів Ліги Чемпіонів, Чемпіонатів Світу та інших значущих заходів.

Дана камера дозволяє отримати картинку у форматі HD і дає можливість під час матчу знаходитися в будь-якій точці поля і стежити за подіями, що відбуваються, на висоті, яка дорівнює даху стадіону.

- Яка вартість цієї камери?

- Все устаткування коштує близько 350 тисяч євро. Сюди входить сама конструкція, яка дозволяє знахидитися над стадіоном і камера, яка дозволить отримувати відео високої якості.

- В Україні є подібні камери?

- В Україні і СНД на сьогоднішній день таких камер немає. Останній раз такі камери встановлювалися на фінал Ліги Чемпіонів, який проходив в Римі. Наприклад, на суперсучасному стадіоні "Донбас-Арена" така камера братиметься в оренду.

- Які переваги цієї камери?

- Це нові можливості які дозволять показувати по трансляції нову картинку, а не ту до якої звикли глядачі. Можливість зйомки моменту зверху в будь-яких ракурсах, які звичайним поглядом не видні. Крім того, ми маємо можливість завдяки цій камері відтворювати трансляцію матчу на табло стадіону, що дозволить глядачам з найбільшим комфортом дивитися футбол і проглядати цікаві моменти.

- Скільки людей управлятиме камерою?

- Системою управляють дві людини. Один водить камеру над полем, а другий працює безпосередньо з об"єктивом камери - наближає, віддаляє і так далі.

Прес-служба ФК "Металіст"

Зараз ви читаєте новину «На стадіоні "Металіст" встановили камеру за 350 тисяч євро (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути