Ексклюзиви
середа, 15 липня 2009 12:18

На "Олімпійський" цього року витратять 1 млрд гривень

На "Олімпійський" цього року витратять 1 млрд гривень

Вчора, 14 липня, на НСК "Олімпійський" був "День відкритих дверей" з Юрієм Павленком. Міністр спорту розповів, що за 232 дні реконструкції НСК витратили близько 316 млн гривень. За 2009 рік планується використати 1 млрд гривень. Звинувачення Тимчасової слідчої комісії ВР, що терміни реконструкції затягують, а гроші розкрадають, Павленко назвав безпідставними.

За словами міністра, генпідрядник виконує роботи без прибутку для себе, а середня заробітна плата будівельників складає 2300 гривень на місяць. Оплачуються роботи за фактом виконання, а не передоплатою, як хотіли будівельники.

"Олімпійський" поки залишається єдиною з українських арен Євро-2012, роботи на якій не можна бачити в інтернеті через веб-камеру. Павленко пояснює це тим, що одна з компаній вимагає за установку відеокамер $50 000, таку суму порахували неприйнятною і вестимуть переговори з провайдерами з метою безкоштовної установки. Як це було зроблено в Львові.

Міністр повідомив, вже практично зняті всі питання по земельних ділянках навколо НСК. Житлових і офісних новобудов на них не буде, а лише необхідні для функціонування арени об"єкти.

На самій арені ще не до кінця завершений демонтаж - розбирають залишки центральної трибуни. В той же час йде укладання залізобетонних балок під сидіння на першому ярусі, споруда комунікацій навколо арени.

Нагадаємо, що сьогодні будівництво відвідає комісія УЄФА.

Тим часом на донецькій "Донбас Арені", відкриття якої заплановане на 29 серпня, вже йде установка турнікетів і монтаж освітлення. У Харкові на "Металістові" зараз вмонтовують табло, а на трибунах встановлюють сидіння. До речі, сидіння на "Металістові" будуть антивандальні - не ламаються і не горять, такі поки є лише на мюнхенській "Альянц Арені". А ось у Львові будівництво стадіону поки ближче до початку, ніж до кінця: йде установка колон, які будуть підтримувати трибуни.

За матеріалами "Сегодня"

Зараз ви читаєте новину «На "Олімпійський" цього року витратять 1 млрд гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути