понеділок, 13 липня 2009 12:42

На об"єкти ЄВРО-2012 виділено майже 800 млн. євро - Васюник

На об"єкти ЄВРО-2012 виділено майже 800 млн. євро - Васюник

Чемпіонат Європи з футболу 2012 року – проект, який потребує постійної уваги, постійної концентрації зусиль і постійної праці Уряду. На цьому наголосив Віце-прем"єр-міністр України Іван Васюник під час свого виступу на третьому засіданні Українсько-Польського Комітету у справах підготовки та проведення Євро 2012 під головуванням Прем"єр-міністрів.

"Ми можемо заспокоїтися у плані підготовки до футбольного турніру тільки з фінальним свистком фінального матчу на НСК "Олімпійському" у 2012 році. Це такий проект, який потребує нашої постійної уваги, постійної концентрації, і постійної праці," – наголосив Віце-прем"єр.

Водночас інформуючи учасників заходу щодо фінансування проекту І.Васюник підтвердив, що у 2009 році тільки з Державного бюджету України на головні об"єкти ЄВРО-2012 виділено майже 800 млн. євро.

За словами Віце-прем"єра, з них на НСК "Олімпійський" направлено 100 млн. євро., на аеропорти – 128 млн. євро, на автомобільні дороги між містами Турніру – 353 млн. Євро.

"Станом на сьогодні всі ключові інфраструктурні об"єкти фінансуються вчасно і відповідно до графіку," – сказав урядовець.

Також Віце-прем"єр повідомив, що Уряд зробив низку конкретних кроків для того, щоб додатково сформувати фінансові джерела у місцевих бюджетах приймаючих міст.

"Загалом, тільки в цьому році за рахунок прийнятих на законодавчому рівні рішень, запропонованих Урядом, 4 міста отримають додатково на об"єкти Чемпіонату з футболу приблизно 150 млн. євро," – уточнив І.Васюник.

За словами Віце-прем"єра, Уряд також активно працює в напрямку залучення фінансів міжнародних організацій до реалізації проектів підготовки ЄВРО-2012. І вже цього року з цього джерела Уряд отримав на реалізацію інвестиційних проектів понад 500 млн. ЄВРО. Більшість проектів це автодороги, які є складовою частиною транспортної мережі ЄВРО-2012, повідомив І.Васюник.

За матеріалами Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На об"єкти ЄВРО-2012 виділено майже 800 млн. євро - Васюник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути