субота, 11 липня 2009 17:24

Євро-2012. В УЄФА не впевнені в українських аеропортах

Євро-2012. В УЄФА не впевнені в українських аеропортах

Міністерство транспорту і зв"язку в рамках підготовки України до Євро-2012 до кінця липня повинне надати для розгляду УЄФА плани тимчасових терміналів в аеропортах. Як повідомляє прес-служба міністерства, про це йшла мова на нараді в міністерстві за участю ФФУ. Згідно з повідомленням, до 31 липня потрібно надати УЄФА концептуальні плани тимчасових терміналів і до 30 жовтня - конкретні плани, які переконають УЄФА, що аеропорти України забезпечать необхідну пропускну спроможність.

Як пояснив директор виконавчої дирекції "Євро-2012" ФФУ Іван Федоренко (на фото), за методикою УЄФА в розрахунок пропускної спроможності аеропортів міст, що приймають чемпіонат, включені тільки діючі термінали і допоміжні аеропорти. "Роль тимчасових терміналів дуже важлива. Необхідно підтвердити УЄФА, що термінали тимчасові працюватимуть не гірше за капітальні споруди", - відзначив Федоренко. Під час обговорення можливих варіантів планування тимчасових терміналів наголошувалося, що під час будівництва необхідно врахувати оптимальне використання їхніх площ після завершення чемпіонату Євро-2012.

У свою чергу, голова Державіаадміністрації Олександр Давидов підкреслив, що аеропорти - це комплекс, який потребує чітко скоординованої роботи на всіх рівнях прибування, проходження контролю і відправки пасажирів. "Необхідно організувати все так, щоб процедура проходження пасажирами формальностей здійснювалася безпечно, швидко і під постійним контролем", - сказав він. Крім того, Давидов порадив керівникам аеропортів звернути увагу на устаткування, яке застосовується в аеропортах для проходження контролю пасажирів.

Учасники наради відзначили, що в кожному аеропорту потрібно створити відповідні комітети з підготовки до Євро-2012, що дозволить забезпечити чітку і оперативну координацію з метою вирішення проблем, які виникатимуть в процесі підготовки, по спрощенню формальностей та інших процедур.

Було ухвалено рішення зібратися найближчим часом ще раз для остаточного визначення з концепцією планування тимчасових терміналів в аеропортах міст, що приймають Євро-2012, для того, щоб вже в кінці липня представити УЄФА конкретні схеми майбутнього функціонування цих терміналів.

За матеріалами Dynamo.kiev.ua

Зараз ви читаєте новину «Євро-2012. В УЄФА не впевнені в українських аеропортах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути