понеділок, 04 квітня 2011 11:46

На "Олімпійському" почали зводити дах
5

На НСК "Олімпійський" відбувається одна з найочікуваніших подій з моменту початку реконструкції – підйом вантової системи даху. Вантову конструкцію за допомогою 160 гідродомкратів піднято на висоту 34 метри.

Вже розпочато роботи по закріпленню верхніх радіальних вантів до верхніх балок опорного каркасу з 80 колон. Очікується, що цей етап триватиме близько тижня.

Паралельно із закріпленням верхніх вантів, адаптери нижніх вантів поступово підтягуватимуть до нижніх балок каркасу, після чого їх також приєднають до колон.

Після того, як буде закріплено усі верхні і нижні радіальні ванти і демонтовано обладнання,яке використовувалось для підйому, вантову систему почнуть готувати до монтажу мембранного покриття та необхідного обладнання.

Також НСК "Олімпійський" шукає свій унікальний логотип. Конкурс на найкраще лого стадіону було оголошено 31 березня 2011 року. З умовами конкурсу можна ознайомитись на офіційному сайті "Олімпійського".

Нагадаємо, що за проектом для комфорту глядачів та їх захисту від кліматичних впливів на НСК "Олімпійський" буде встановлено навіс, який накриватиме 100% глядацьких місць. Навіс запроектовано у вигляді підвісної вантової конструкції з унікальним напівпрозорим тентовим покриттям.

Вантова система покриття складатиметься з наступних елементів:

- 80 нижніх радіальних вантів діаметром 75 i 90мм;

- 80 верхніх радіальних вантів діаметром 65 і 85 мм;

- внутрішнього розтягнутого кільця з 20 напівкільцевих вантів діаметром 115 мм, з'єднаних у 10 кілець;

- 640 тросів підвіски, які сполучають верхні й нижні радіальних ванти;

- 2480 кабелів консольних розкосів з куполами навісу, а також підвісок освітлювального обладнання, фасадних конструкцій та ін.

Загальна вага підйому вантової системи - 765 тонн, сумарна довжина тросів - 40 км

Вантова конструкція з високоміцних тросів спеціального плетіння буде розтягнута на опорному сталевому каркасі з 80 колон 40 метрів заввишки і має стати унікальним архітектурним елементом оновленого НСК "Олімпійський".

Зараз ви читаєте новину «На "Олімпійському" почали зводити дах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути