середа, 11 серпня 2010 09:44

На Олімпійській базі в Конча-Заспі презентували інтернет-проект "Спортманія" (ФОТО)

 

10 серпня в Олімпійському навчально-спортивному центрі у Конча-Заспі відбулася презентація спортивного інформаційно-довідкового порталу "Спортманія" (sportmania.com.ua). Старт проекту приурочений до відкриття перших в історії Юнацьких Олімпійських ігор (ЮОІ), які пройдуть у Сінгапурі з 14 по 26 серпня нинішнього року.

Особливість порталу "Спортманія" полягає в тому, що на ньому буде розміщена розширена база даних про спортивних тренерів України, дитячо-юнацькі спортивні школи, дитячі спортивні клуби і діючі шкільні секції.

"Якщо говорити просто, то мета проекту - полегшити завдання батьків дозволити своїй дитині займатися в тій чи іншій спортивній секції, - говорить автор проекту, спортивний журналіст Сергій Беров. - Структура сайту розроблена так, що будь-який тренер може безкоштовно розмістити на порталі свою персональну сторінку з детальною інформацією про себе і спортшколу (або секцію), яку він представляє. Також безкоштовно можуть розмістити свої корпоративні сторінки різні спортивні організації".

Крім того, портал буде надавати інформаційну підтримку дитячо-юнацького спорту та спорту для людей з обмеженими фізичними можливостями.

"Без дитячо-юнацького спорту не буває досягнень і не завойовується Олімпійське золото. Дитячий спорт - основа майбутніх спортивних досягнень країни ", - підкреслив Сергій Беров.

За його словами, на сайті буде представлена інформація з усіх міст України з населенням більше 10000 чоловік. Надані для розміщення на сайті дані будуть ретельно перевірятися на достовірність.

Життєвоважливим, особливо напередодні ЮОІ назвав проект "Спортманія" президент НОК України Сергій Бубка, який був присутній на презентації порталу.

"Питання здоров"я молодого покоління стоїть сьогодні вкрай гостро, - зазначив президент НОК. - Молодь веде вкрай пасивний спосіб життя, проводячи, наприклад, велику частину часу за комп"ютерними іграми. Наведу лише один факт - кількість дітей, що страждають на ожиріння за останні пару років зросла до катастрофічних розмірів. Брак рухової діяльності з дня на день підточує сили майбутнього нашої країни".

Разом з тим Сергій Бубка відзначив, що така негативна тенденція характерна не тільки для України і для боротьби з нею створюються численні проекти.

"Зокрема Міжнародний Олімпійський комітет заснував Юнацьку олімпіаду. Перші такі ігри стартують вже 14 серпня в Сінгапурі, і Україну на них представлять 55 юних спортсменів. Мені довелося поспілкуватися з багатьма з них і приємно відзначити те, що вони зосереджені не тільки на тому, щоб вдало виступити на цих іграх, але вже замислюються про майбутні досягнення, про суміщення спорту та повсякденних побутових проблем, отримання освіти".

"Що стосується прогнозів на Сінгапур, то дуже хочеться сподіватися, що наші юні спортсмени нас усіх порадують, команда молода, здібна. Але головне - вони представляють країну".

На сьогоднішній день "Спортманія" займається наповненням інформації про олімпійські та індивідуальні види спорту. У перспективі, за словами Сергія Берова портал планується доповнити технічними та екстремальними дисциплінами.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На Олімпійській базі в Конча-Заспі презентували інтернет-проект "Спортманія" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути