понеділок, 15 грудня 2008 18:05

На Олімпіаду-2010 Україна може вибороти понад 80 ліцензій

На Олімпіаду-2010 Україна може вибороти понад 80 ліцензій

Понад 80 ліцензій спроможні вибороти спортсмени України для участі у ХХІ зимових Олімпійських іграх 2010 року, які пройдуть у Ванкувері (Канада). Про це повідомила директор департаменту олімпійського спорту Міністерства у справах сім"ї, молоді та спорту Ніна Уманець під час виступу на засіданні колегії міністерства.

Як передає УКРІНФОРМ, за словами Ніни Уманець планується, що українські спортсмени візьмуть участь у 12-ти видах спорту з 15-ти, представлених на Іграх, та загалом у 50-ти видах програми.

Вона також зазначила, що в плані підготовки до Олімпіади "пріоритетними видами спорту для українських атлетів визначено біатлон, фігурне катання, санний спорт, фрістайл та лижні гонки".

Фахівці міністерства вважають, що збірна України на Іграх у Ванкувері у неофіційному командному заліку спроможна поліпшити результат минулих зимових Ігор 2006 року, де наша збірна посіла 25-те місце.

Водночас перший віце-президент НОК України Володимир Бринзак у своєму виступі на колегії зазначив, що, враховуючи нинішні складнощі з фінансуванням спортивних заходів за бюджетні кошти, варто визначити 20 спортсменів, які спроможні реально боротися за олімпійські нагороди, і прийняти відповідну програму їхньої підготовки.

На засіданні колегії Мінсім"ямолодьспорту було також затверджено кандидатури на призначення стипендії Президента України для талановитих перспективних спортсменів України на 2009 рік. До списку включено 100 осіб.

Зараз ви читаєте новину «На Олімпіаду-2010 Україна може вибороти понад 80 ліцензій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути