середа, 02 березня 2011 15:37

На матчі з "Ромою" на "Донбас Арені" застосують інфрачервоний обігрів

На матчі з "Ромою" на "Донбас Арені" застосують інфрачервоний обігрів

Під час матчу-відповіді 1 / 8 фіналу Ліги чемпіонів між "Шахтарем" і "Ромою" на "Донбас Арені" будуть використовувати унікальний для України проект інфрачервоного обігріву глядацьких трибун.

Першими поліпшення в комфортності відчують вболівальники з обмеженими фізичними можливостями. Місця для відвідувачів стадіону даної категорії були модернізовані і тепер обладнані спеціальними рольставнями з алюмінієвого профілю і системою інфрачервоного електричного обігріву, повідомляє прес-служба донецького "Шахтаря".

Місця для уболівальників - учасників Парафан-клубу сильно продуваються, тому що розташовуються ближче за інших до воріт стадіону, поруч з жалюзі, які забезпечують покращення природної циркуляції повітря над газоном. З проханням вирішити цю проблему до керівництва "Донбас Арени" і ФК "Шахтар" наприкінці 2010 року звернулася одна з громадських організацій, що представляє інтереси людей з обмеженими фізичними можливостями.

"Було прийнято рішення максимально поліпшити умови перебування на стадіоні в холодну пору року в першу чергу для цієї категорії уболівальників. Зони з відповідними місцями були обладнані спеціальними рольставнями з алюмінієвого профілю. Вони послужать своєрідними бар'єрами і будуть перешкоджати руху повітря.

Протягом матчу вони будуть знаходитися в закритому положенні, запобігаючи протягам, а в інший час, що найбільш актуально в літній період, будуть відкриті для забезпечення природної циркуляції повітряних мас над поверхнею газону", - розповів технічний директор "Донбас Арени" Вадим Гунько.

Також враховано, що люди з обмеженими фізичними можливостями більше за інших схильні до переохолодження і до простудних захворювань через вимушений малорухомий спосіб життя. Тому зони, де розташовані їхні місця, додатково обладнані системою інфрачервоного електричного обігріву. Окрім можливості регулювати інтенсивність теплового випромінювання, обігрівачі обладнані датчиками присутності.

Повноцінна ж система газового інфрачервоного обігріву трибун "Донбас Арени", яка дозволяє у холодні місяці року підвищити температуру повітря в чаші стадіону в межах від 6 до 14 градусів, буде введена в експлуатацію до осінніх матчів сезону-2011/12.

Аналогічні системи, встановлені на стадіонах голландського "Аякса", мадридського "Реала" і турецького "Фенербахче", дозволяють підвищити комфортність перегляду матчів вболівальниками в холодну пору року.

Зараз ви читаєте новину «На матчі з "Ромою" на "Донбас Арені" застосують інфрачервоний обігрів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути