четвер, 28 липня 2011 15:18

На львівському євростадіоні встановили перше крісло
7

Фото: Фото: Ігор ХОМИЧ

Три місяці і один день залишилося до відкриття львівського стадіону до "Євро-2012". Урочисту церемонію за участі президента України планують провести 28 жовтня. А на 15 листопада запланований товариський матч збірних України та Австрії.

Сьогодні на стадіоні встановили перше сидіння. Пластикове крісло синього кольору прикріпили мер Львова Андрій Садовий і віце-прем'єр-міністр України Борис Колесніков.

- На трибунах будуть сидіння синього, жовтого і білого кольорів, - розказав Колесніков. - Обрали кольори державного прапора, бо стадіон є власністю держави. Стадіон буде керуватися державним концерном. Ми консолідуємо прибутки трьох підприємств — київського льодового палацу, НСК "Олімпійський" і львівського стадіону. Клуби, які проводитимуть тут матчі, будуть отримувати бонуси від концерну, а не навпаки.

Під час "Євро-2012" стадіон носитиме назву "Арена Львів".

- Ми радилися з УЄФА, хотіли цього року провести конкурс на назву, - каже Колесніков. - Вирішили, що це тільки дезорганізує і переможців, і решту учасників. Тому до чемпіонату не маємо права присвоювати стадіону ім'я комерційного характеру. 2 липня 2012 буде оголошений публічний конкурс. Зазвичай у таких конкурсах перемагають електротехнічні або пивоварні концерни.

Стадіон місткістю 34 915 глядачів почали будувати у листопада 2008 року. Зараз його готовністю оцінюють у 73%. Після здачі на стадіоні планують працевлаштувати близько 300 чоловік. Якщо Львів буде приймати зимову Олімпіаду 2022 року, тут проходитиме відкриття і закриття турніру.

Зараз ви читаєте новину «На львівському євростадіоні встановили перше крісло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути