Ексклюзиви
четвер, 09 червня 2011 11:36

Колесніков посадить гостей Євро-2012 на "ЛАЗи" і "Богдани"

Колесніков посадить гостей Євро-2012 на "ЛАЗи" і "Богдани"

Львівський автобусний завод здатен забезпечити потреби України в автобусах, що здійснюватимуть перевезення гостей Євро-2012.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури Борис Колесніков за підсумками прес-туру українськими містами, що прийматимуть чемпіонат Європи 2012 року з футболу, повідомила прес-служба відомства.

"ЛАЗ може випускати 150 машин на місяць, а в нас попереду - 11 місяців. Зважаючи на реальну потребу в приблизно тисячу автотранспортних засобів - Львівський автобусний завод здатен впоратися із цим завданням. Головне - щоб міста вчасно виконали всі зобов'язання", - сказав він.

Колесніков при цьому зауважив, що у разі, якщо виникне потреба в виробництві додаткових автобусів, до цього процесу буде залучено корпорацію "Богдан".

"Найважливіший критерій - це мають бути автобуси великої місткості", - підкреслив віце-прем'єр-міністр. 

Крім того, Колесніков зазначив, що українська транспортна інфраструктура буде затребувана і після Євро-2012. 

За його словами, рівень затребуваності авіаційної складової залежатиме як від інтересу іноземних туристів до нашої держави, так і від купівельної спроможності наших громадян, що користуватимуться внутрішніми рейсами.

"Раніше авіаквиток коштував приблизно 10% від заробітної плати – тоді літати могли всі. Зараз, думаю, потрібно одночасно і знижувати вартість квитка, і працювати над підвищенням зарплат. Тоді нам знадобляться термінали в таких містах як Одеса, Сімферополь, Запоріжжя. Також ми готуємо два аеропорти, які працюватимуть виключно з лоу-кост перевізниками – в Луцьку та Луганську", - сказав Колесніков.

Зараз ви читаєте новину «Колесніков посадить гостей Євро-2012 на "ЛАЗи" і "Богдани"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути