четвер, 14 червня 2007 14:09

На Кубку світу з футзалу виник дипломатичний скандал

На першому Кубку світу з футзалу серед національних збірних команд, який проходить в чотирьох містах Республіки Сахалін-Якутія, трапився дипломатичний скандал. Посольство Іспанії в Росії направило організаторам ноту протесту на участь в турнірі збірної іспанського регіону Каталонія. Цікаво, що в першому матчі каталонці обіграли команду Іспанії з рахунком 5:3. Про це повідомляє агентствао "Весь спорт".

У ноті посольство Іспанії нагадує організаторам Кубку світу, що Каталонія - це регіон Іспанії, а збірна регіону не може брати участь в турнірі національних збірних, і тим більше грати проти національної збірної своєї країни.

Організатори відреагували - ухвалили рішення надалі не використовувати на турнірі символіку Каталонії. Прапори будуть зняті, а перед матчами не виконуватиметься гімн регіону.

Але найбільш парадоксальним фактом стало застосування аналогічних заборон щодо збірної Іспанії. Чому - ніхто пояснити не може. www.gazeta.ru

Зараз ви читаєте новину «На Кубку світу з футзалу виник дипломатичний скандал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути