Ексклюзиви
понеділок, 02 липня 2012 18:01

На фіналі Євро вболівальники кричали "Україна! Україна!"
19

Фото: ФОТО: Ірина КОЗЮПА

Національна збірна Іспанії перемогла Італію у фіналі Євро-2012. Матч закінчився з рахунком 4:0 на користь "червоної фурії". Голи забивали Давід Сілва, Хорді Альба, Фернандо Торрес та Хуан Мата.

Два голкіпери Джанлуїджі Буффон та Ікер Касільяс виводять команди на поле. Ніхто з футболістів не торкається кубка Анрі Делоне. Всі гравці збірної Італії співають національний гімн. Буффон робить це із закритими очима. Перед фіналом він заявив, що присвятить перемогу покійним діду і бабі. Іспанці мовчать під час свого гімну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна Іспанії виграла Євро-2012

Перед стартом матчу Буффон невидимками фіксує волосся, щоб не лізло в очі. Він зачепив їх на капітанську пов'язку.

Іспанські фани займають близько 7 секторів. Італійців на стадіоні значно менше. Перед початком матчу є ще вільні місця на арені. Їх так ніхто і не займе.

На стадіоні дуже багато іспанських, італійських, польських прапорів. Трохи менше українських та англійських. Трапляються шведські та азербайджанські.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рамос запхав куртку у кубок Анрі Делоне

Зліва від мене сидять італійські журналісти. Після кожного з чотирьох голів іспанців активно жестикулюють, бурхливо обговорюють, демонстративно аплодують. "F**k" — з розпачем лається англійською італійський репортер, коли травмується Тьяго Мотта і Італія залишається удесятьох. Чезаре Пранделлі вже використав всі свої заміни. У меншості Італія пропускає два голи. Міг також відзначитися Серхіо Рамос після удару п'яткою, але виручив Буффон.

Біля лавки запасних Іспанії весь матч сидить і щось нотує у блокнот Сара Карбонеро. Дівчина Ікера Касільяса за два дні до матчу втратила дідуся, але встигла повернутися на фінал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вихід збірної Італії у фінал Євро не став для мене сюрпризом" - Шустер

Фани запускають хвилю, але вона замовкає на іспанцях. У першому таймі вболівальники вели себе дуже активно. Першими почали поляки. Вони скандують "Polska!Polska!" За кілька хвилин вже чути "Україна!Україна". Через деякий час скандування повторюється. І так кілька разів.

На 78-й хвилині, за рахунку 2:0 на користь Іспанії, її фани починають танцювати на трибунах. До кінця матчу іспанці забивають ще два м'ячі.

Після фінального свистка проходить нагородження учасників фіналу. Суддівська бригада Педро Проенси отримує пам'ятні медалі. За ними йдуть срібні призери Євро-2012 — італійці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Осеана заспівала на "Олімпійському" перед фіналом Євро

Після нагородження жоден з футболістів "Скуадри Адзурри" на знімає із шиї свою медаль. Маріо Балотеллі плаче. Його заспокоює Чезаре Пранделлі.

Серхіо Рамос на вручення одягає футболку із зображенням покійного Антоніо Пуерти і написом "Завжди з нами". 22-річний футболіст помер у 2007 році після матчу чемпіонату Іспанії. Також захисник перевтілився у матадора і потішив вболівальників коридою. Ввійти в образ Рамосу допоміг капоте.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іспанці та італійці браталися перед фіналом Євро

Вдосталь набігавшись "Олімпійським" з кубком футболісти почали святкувати свій успіх у сімейному колі. Дружини і діти чемпіонів вийшли на поле. Малечі дуже сподобалось копошитися у святковому конфеті у центральному колі.

Зараз ви читаєте новину «На фіналі Євро вболівальники кричали "Україна! Україна!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути