Ексклюзиви
понеділок, 02 липня 2012 15:55

Іспанці та італійці браталися перед фіналом Євро
11

Колоритні вболівальники збірної Іспанії
Фото: ФОТО: Ірина КОЗЮПА

1 липня Київ жив фіналом Євро-2012. Особливо яскравим був центр столиці України та сам "Олімпійський". О 16:30 на станції метро "Палац Спорту" перекрили кілька виходів, а навколо самої арени поставили кордони міліції. Навіть склалося враження, що у нас в країні надзвичайний стан. У принципі так воно і є. Вся країна перебувала в особливому стані майже місяць. Сьогодні зранку було незвично бачити відкриту станцію "Майдан Незалежності". І волонтери вже також зникли. Тепер нам доведеться звикати до життя без Євро.

Але вчора за кілька годин до матчу у найближчих до "Олімпійського" кафе сиділи іспанські вболівальники. Співали "Іспанія — чемпіон". Все тільки починалося. До речі, італійські фани були у меншості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іспанія-Італія-4:0

"How much?" - запитує англійською хлопця з шарфами чоловік років 40.

"150 гривень. Євро ми не приймаємо. Це офіційна продукція Adidas, - хвалить товар продавець. Чоловік бере шарф з написом "Final", датою 1.07.2012 і зображенням "Олімпійського". Кладе його собі на шию. - Їх розбирають. За півгодини купили 20 штук, - продовжує хлопець.

Перед входом у готель "Шератон" прогулюються четверо акробатів на ходулях. Вони у кольорах Іспанії та Італії. Їх супроводжують вісім музикантів і талісмани Євро Славек та Славко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна Іспанії виграла Євро-2012

"Зустрічайте віпів," - підганяє ляльок охоронець у чорному костюмі. Ті швидко прямують до входу у "Шератон", махають гостям руками. До талісманів злітаються іноземні фани, позують для фото. Охоронці вічливо випроводжають їх подалі від сходів.

Серед вболівальників походжає "римський воїн" з розмальованим у кольори італійського прапора обличчям. На шоломі у нього сидить український талісман Євро Славко. До колоритного вболівальника шикується черга охочих зробити фото.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я пишаюся своїми хлопцями" - Пранделлі

Дівчина у футболці збірної Німеччини лягає на газон біля готелю. Їй ніхто не робить зауваження. Дивиться як у небі кружляють два гелікоптери.

З іншого боку входу для віпів фани розгортають великий прапор Італії. Кричать "Forza Italia".

Тим часом проходить довжелезна колона дівчат у помаранчевих костюмах. Вони візьмуть участь у церемонії перед матчем. Китайський вболівальник кидається до дівчат, обнімає кількох, кричить до своїх друзів, щоб ті сфотографували його. Дівчата починають скандувати "Україна!Україна"!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рамос запхав куртку у кубок Анрі Делоне

Хелена і Карл гуляють в обнімку зі шведським стягом. Обидва у жовтих футболках.

"Напевне, ми останні шведи, які залишилися у Києві. Приїхали на Євро після групового етапу, тому не бачили наживо жодного матчу своєї збірної. Ми вже тут два тижні. Були в Донецьку і Ялті. У середу їдемо в Білорусь. Взяли шведський прапор, бо всі думають, що ми вболівальники збірної України. У нас з вами однакові кольори."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На фіналі Євро-2012 працювали 800 журналістів

"Swedes, we remember you", - кричать Хелені та Карлу українці. Показують великий палець піднятий догори.

"Якби Швеція перемогла Україну у першому матчі, ми б вийшли з групи," - впевнений Карл.

Біля фан-шопів стоять невеликі черги. Серед покупців чимало росіян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іспанія заробила на Євро-2012 так само, як і чотири роки тому

"Сколько? 2400 гривен? Посчитай еще раз, что-то очень много вышло, - каже повнуватий чоловік. Касир перераховує покупки. Все сходиться. Росіянин витягує 4 купюри по 500 гривень і ще 4 по сто. - Ты ничего не забыл положить? Ну смотри!" - забирає два пакети і піднімається сходами на арену.

До входу для віпів ідуть жінки модельної зовнішності у футболках збірної Іспанії. Дехто з дітьми.

"Це, мабуть, дружини і подруги футболістів. Вони виглядають саме як дружини і подруги футболістів", - шепочуться дівчата.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На радощах іспанці цілувались і лізли купатися у фонтанах

Вболівальник збірної Італії кидає у сміттєвий бак шматки піци — твердий корж, який лишився з краю.

У фаст-фудах крім піци за 29 гривень можна було купити попкорн, чай, каву (з молоком і без). Ну і пиво звичайно. 16 гривень за півлітровий бокал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вихід збірної Італії у фінал Євро не став для мене сюрпризом" - Шустер

Італійські та іспанські вболівальники не виявляли ніякої ворожості один до одного. Навпаки, тиснули один одному руки, плескали по плечу, разом сміялися. І ті, і ті дуже раділи, коли бачили українців у футболках своєї збірної. Відразу у властивій емоційній манері намагалися висловити свою вдячність.

Нагадаємо, що Євро-2012 закінчилося перемогою збірної Іспанії з рахунком 4:0.

Зараз ви читаєте новину «Іспанці та італійці браталися перед фіналом Євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути