Ексклюзиви
понеділок, 08 липня 2013 18:46

"Ми готувалися грати зі "Спартаком", а не з'ясовувати стосунки" - Шовковський

"Ми готувалися грати зі "Спартаком", а не з'ясовувати стосунки" - Шовковський
"Динамо" на 90% готове до сезону" - Олександр Шовковський ФОТО: Gazeta.ua

Київське "Динамо" стало переможцем Об'єднаного турніру за участю пітерського "Зеніта", московського "Спартака" і донецького "Шахтаря". У заключному матчі кияни перемогли москвичів — 2:1.

"Якби там не було, але цей підготовчий турнір під назвою Об'єднаний турнір, має велике значення для кожного з учасників, - каже після матчу капітан "Динамо" Олександр Шовковський. - Всі хочуть якнайкраще підготуватись до старту своїх чемпіонатів. Завжди приємно перемагати і розпочинати сезон з позитивних емоцій. Всі гравці добре себе проявили. Звичайно, не обійшлося без помилок. У футболі вони трапляються. Треба також врахувати, що кожен із суперників ставить перед собою завдання. Якщо оцінювати загалом, то це був хороший турнір. Ми перевірили свої сили на фоні одних із найкращих команд пострадянського простору".

Які враження залишилася від матчу із "Спартаком"?

"Ми чудово знали, як гратиме суперник. Ми детально розбирали гру москвичів, розуміли, як вони будуть розігрувати м'яч і розраховували зловити їх на цьому. Нам це вдалося. Хоча були моменти, коли ми ще кілька разів могли їх покарати. Загалом, ми зіграли досить організовано. А над помилками будемо працювати.

У матчах з такими командами, як "Спартак" та "Зеніт", проявляються недопрацювання, які є у грі команди. Ми дивимося з оптимізмом у майбутнє. У матчах, які ми зіграли на турнірі, ми побачили позитивні і негативні моменти у своїй грі. Можна сміливо сказати, що ми непогано підготувались до нового сезону."

Як ви прокоментуєте епізод за участю Павла Яковлєва та Євгена Селіна у першому таймі?

"Там не було пенальті. Обидва футболісти падали одночасно."

А що трапилося на останніх хвилинах зустрічі, коли ви пропустили гол від Хуана Інсауральде?

"Емоції. Вони зашкалюють у всіх — ніхто не хоче програвати. Ситуація повернулась таким чином, що мене спровокували. У мене був намір відповісти, але я стримався, весь негатив взяв на себе, щоб не трапилося ніякої сутички на останніх хвилинах зустрічі. На трибунах за моєю спиною відбулись певні події. Не хотілося, щоб на футбольному полі виникла подібна ситуація."

Коли ви готувалися до гри, то відчували, що вас чекає поєдинок проти "Спартака"?

"Теперішні гравці "Динамо" і "Спартака" повною мірою не відчувають того протистояння, яке було раніше — у часи Радянського Союзу. Тренерський штаб, безумовно, це пам'ятає і знає. Хоча, час — це найкращі ліки, які притупляють всю гостроту відчуттів.

Ми готувалися до гри проти принципового суперника. Ми знаємо, які, на жаль, стосунки між нашими вболівальниками. У першу чергу ми готувалися грати, а не з'ясовувати стосунки."

Як оціните гру новачків "Динамо" Дьємерсі Мбокані та Джермейна Ленса?

"Вони трішки із запізненням розпочали тренувальний процес. Зараз футболісти виконують великий об'єм роботи. Хлопці стараються, це були помітно по грі. Можливо, не все відразу в них виходить, адже вони тільки приєдналися до колективу. Взаємодія та взаємопорозуміння на полі вироблять місяцями, якщо не роками. Загалом, вони проявили величезне бажання і за той час, що вони зіграли ви, напевне, помітили, їх майстерність. Це дійсно підсилення для команди."

"Спартак" змінився у порівняння з першим матчем, який пройшов у Москві?

"Безумовно. Команда додала функціонально. У Києві вони виглядали зігранішими, ніж у першому матчі. Однозначно сказати, важко, адже у Москві я був у запасі."

Проти якої команди було цікавіше грати — "Зеніта" чи "Спартака"?

"По-своєму було цікаво грати і проти пітерців, і проти москвичів. Але для мене — людини, яка виступає за "Динамо" з 1994-го року і в якої залишилися спогади про наш матч у Лізі чемпіонів, гра проти "Спартака" принциповіша. Я чесно про це кажу."

Сьогоднішній матч не був схожий на товариський.

"Згоден з вами. Читав інтерв'ю гравців "Спартака" перед матчем. Футболісти казали, що хочуть виграти. Але футбол непередбачуваний. Сьогодні успіх був на нашому боці. Хочу привітати всіх вболівальників з перемогою "Динамо".

Чи потрібні такі турніри у майбутньому?

"Як гравець, я скажу, що так.

Раніше команда готувалась до сезону на зборах в Австрії. Тепер через товариський турнір, який проходить практично вдома. Як ефективніше?

"Важко сказати. Звичайно, приємніше, коли ти знаходишся у колі сім'ї і друзів. Головне, правильно суміщати корисне з приємним, щоб одне не заважало іншому. Якщо людина професійно ставиться до своїх обов'язків, то для неї немає значення, де готуватися. А у психологічному плані краще це робити вдома."

Функціонально "Динамо" вже готове до старту чемпіонату?

"Зазвичай команда набирає оберти по ходу чемпіонату і виходить на пік десь у 3-5 турах. Далі цей стан потрібно підтримувати. Зараз ми знаходимося у хорошій формі. На 90% ми вже готові."

Ігор Суркіс сказав, що "Динамо" шукає захисника...

"Шукають пожежники, шукає міліція..." - сміється.

З якими виконавцями у лінії захисту вам зручно грати?

"Мені зручно грати", - сміється.

Зараз ви читаєте новину «"Ми готувалися грати зі "Спартаком", а не з'ясовувати стосунки" - Шовковський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути