субота, 11 грудня 2021 16:16

Мораєс тріумфально повернувся. "Шахтар" переграв "Олександрію"

Мораєс тріумфально повернувся. "Шахтар" переграв "Олександрію"
Мораєс і Цуріков стали головними дієвими особами. Фото: "Шахтар"

Донецький "Шахтар" обіграв у гостях "Олександрію" — 2:1 і очолив турнірну таблицю. Голи забивали Кожушко — у господарів та Соломон і Мораєс — у гостей.

Гра дуже важко давалася срібному призеру. У першій половині гри "Шахтар" взагалі не мав жодного гольового моменту й пропускав гострі атаки господарів. "Олександрія" грала більш завзятіше, натхненніше.

У другій половині гри господарі ще додали, що стало повною несподіванкою для підопічних Де Дзербі. Спочатку "Олександрія" забила гол із офсайду, а за декілька хвилин — вже абсолютно чистий м'яч. У цій ситуації провалилися зірки "Шахтаря": Михайло Мудрик обрізався на чужій половині поля, а Додо загубив свою позицію й не зумів накрити Кожушка.

Хтозна, якби надалі розверталися події, якби не Манор Соломон. Ізраїльтянин вийшов замість інертного Тете й забив диво-гол: ударом по діагоналі в дальню дев'ятку. У воротаря Білика не було жодних шансів.

Перемогу гірникам приніс воскреслий Жуніор Мораєс. Гравець, якого вже всі списали, вийшов на поле після дев'ятимісячної перерви й забив першим же дотиком. Авторство голу з ним сміливо може розділити олександрієць Андрій Цуріков, який махнув ногою повз м'яч і цим миттєво скористався натуралізований бразилець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Марлоса не буде прощального матчу за "Шахтар"

Після цієї перемоги "Шахтар" набрав 47 очок і одноосібно очолив турнірну таблицю. Завтра його може наздогнати київське "Динамо", яке вдома прийматиме "Зорю".

Зараз ви читаєте новину «Мораєс тріумфально повернувся. "Шахтар" переграв "Олександрію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути