понеділок, 11 грудня 2017 11:09

Мохаммед Алі мав проблеми зі здоров'ям перед останнім боєм

Мохаммед Алі мав проблеми зі здоров'ям перед останнім боєм
За свій останній бій Мухаммед Алі заробив $ 1,1 млн.

Найвеличніший боксер в історії Мохаммед Алі зазнав за понад два десятиліття на професійному ринзі лише п'ять поразок. Три з них - у чотирьох заключних поєдинках. Остання поразка датується 11 грудня 1981 року. На Багамах Алі поступився у рейтинговому 10-раундовому бою ямайцеві Тревору Бербіку.

Після попередньої поразки 14 місяців перед тим від Ларрі Голмса у багатьох виникало занепокоєння з приводу здоров'я Алі. Його мова сповільнилась, а іноді була невиразною. Через це йому не хотіли видавати боксерську ліцензію. Врешті спортивна комісія Південної Кароліни видала її у серпні 1981 року. У 1984 році Мохаммеду Алі діагностували хворобу Паркінсона, з якою він боровся до своєї смерті – у червні 2016 року.

На момент бою Алі було майже 40 років, Бербіку – 27

На момент бою Алі було майже 40 років, Бербіку – 27. Мохаммед до цього не виходив у ринг 14 місяців. Планував завдяки перемозі отримати право зустрічі з чемпіоном світу Майком Вівером. Не сталося. Алі був у найгіршій формі в кар'єрі. Важив на 9 кг більше, ніж у своєму попередньому бою, в якому був розбитий Ларрі Голмсом. Не було легкості в ногах, свіжості в діях. Бій був програний з різницею в 3-5 очок на картках суддів.

Тревор Бербік у 1986 році виграв титул WBC у бою з Пінклоном Томасом, а наступний поєдинок став трампліном для кар'єри Майка Тайсона. "Залізний" в другому раунді нокаутував Бербіка і вперше здобув чемпіонський титул, ставши наймолодшим чемпіоном у надважкій вазі. У 2006 році в 52-річному віці Бербіка вбив 20-річний племінник кількома ударами трубою по голові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Африці відбувся один із найвеличніших боксерських боїв

За свій останній бій Мухаммед Алі заробив $1,1 млн., Тревор Бербік – $350 тис.

Зараз ви читаєте новину «Мохаммед Алі мав проблеми зі здоров'ям перед останнім боєм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути