середа, 03 червня 2009 08:12

Михайличенко про новачків збірної та хорватський менталітет

Михайличенко про новачків збірної та хорватський менталітет

Матч відбору до ЧС-2010 року Хорватія-Україна відбудеться в суботу, 6 червня, у Загребі. Славен Білич почав збирати свою дружину ще минулого тижня. Рать Олексія Михайличенка зустрілася в перший день літа. А 2 червня "синьо-жовті" провели прес-конференцію і відкрите тренування.

Михайличенко викликав на матч з Хорватією 25 футболістів, в тому числі двох новачків – захисника Миколу Іщенка з "Шахтаря" і найкращого бомбардира чемпіонату Олександра Ковпака з "Таврії".

"Gazeta.ua" попросила Михайличенка детальніше розповісти про новачків у таборі збірної:

- Іщенка я добре знаю по молодіжній збірній. Він непогано виступав на позиції центрального захисника. Микола швидкий і агресивний, може добре зіграти позиційно, а може зіграти і на фланзі. У складі "Шахтаря" він зіграв достатньо багато матчів в Кубку УЄФА і чемпіонаті. Думаю, він буде корисний національній команді.

Ковпак став найкращим бомбардиром чемпіонату. Його швидкість, агресивність не зашкодять. Нам хотілося з ним познайомитися. Я не знаю, потрапить він в заявку на матч з хорватами чи ні. У нашій розмові з ним, я пояснив, що все залежить від нього, і він це чудово розуміє. Я побачив у нього величезне бажання грати в збірній. Це мене дуже тішить.

Самі дебютанти теж не відмовлялись від коментарів. Новоспечений володар Кубка УЄФА Микола Іщенко розповів, що вони з капітаном "Шахтаря" і збірної Хорватії Даріо Срною постійно підколюють одне одного. За словами Іщенка, Срна пообіцяв зав"язати з футболом, якщо його команда програє збірній України.

А найкращий забивала української Прем"єр-ліги Олександр Ковпак буде боротися за місце на полі. Сашку прийдеться конкурувати з Шевченком, Вороніним та Мілевським.

- Олексій Олександрович сказав, що все залежатиме від мене. Буду працювати і доводити тренерам збірної, що вартий виклику в збірну.

- Коли дізнався про виклик щелепа не відпала?

- В принципі я знав про таку можливість. Мені говорили, що я на олівці в тренерського штабу збірної. А потім прийшов факс на адрес клубу. Одноклубники і тренери "Таврії" привітали мене, побажали успіху.

- Як вам вдалося за сезон забити більше від всіх?

- Це була моя мрія ще тоді, коли я почав грати у вищій лізі. Радий, що так сталося і спасибі партнерам по команді.

Журналісти багато уваги приділили Даріо Срні, який впевнено заявив про перемогу збірної Хорватії над Україною. Таким чином вони намагалися пробудити у гравців спортивну злість до суперника.

Захисник Дмитро Чигринський запевнив, що команда влаштує хорватам веселе життя і особливо Срні. А Олексій Михайличенко послався на особливості менталітету хорват

- У хорватів такий менталітет. Вони починають підготовку до матчу набагато раніше, ніж прозвучить стартовий свисток. Хоча в якійсь мірі вони мають право так говорити. Команда грала в чвертьфіналі чемпіонату Європи і зараз входить в десятку найкращих збірних рейтингу ФІФА.

"Gazeta.ua"

Зараз ви читаєте новину «Михайличенко про новачків збірної та хорватський менталітет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути