середа, 04 лютого 2009 19:54

Міхаель Тімм вважає Котельника швидшим за Майдану

Міхаель Тімм вважає Котельника швидшим за Майдану

Тренер чемпіона світу за версією WBA у вазі до 63,5 кг Андрія Котельника Міхаель Тімм розповів в інтерв"ю про завдання Андрія на бій з Маркосом Майданою, про переваги і недоліки українця перед аргентинцем.

- Андрій серйозно має намір зберегти пояс, не дивлячись на те, що проти нього на ринг вийде відмінний боксер, на рахунку якого 24 перемоги нокаутом в 25 боях, - розповів Міхаель Тімм в інтерв"ю Sportbox.ru. - Ми дуже добре знаємо його, зокрема і тому, що Майдана виступає за "Spotlight Boxing", дочірню фірму нашого клубу "Universum Box-Promotions". Думаю, що перед нами стоїть непросте завдання. Проте мені відомо і те, що чим складніше завдання, тим інтенсивніше Андрій знаходить внутрішні резерви. Він дуже цілеспрямований спортсмен, багато років усидливо працював над завоюванням чемпіонського титулу. Виходячи з того, як Андрій пройшов тренувальний процес, на рингу проти Майдани він проявить себе з якнайкращого боку.

- У чому переваги і недоліки Андрія перед Майданою?

- Безперечна перевага Андрія - багатий досвід 12-раундових поєдинків. Тому у нього більше шансів пройти всю дистанцію. Андрій також швидший за свого суперника. Проте ми не знаємо, наскільки хороший Майдана в даний момент, в якій він формі. Його недолік полягає в браку досвіду 12-раундових поєдинків. Головне, щоб Андрій пропускав якомога менше ударів. У Майдани дуже важка рука для першої напівсередньої ваги. Проте в цій ваговій категорії вирішальним може стати швидше досвід 12-раундових боїв.

Сам Андрій Котельник, який 7 лютого в Ростоку, Німеччина, проведе другий захист титулу проти аргентинця Маркоса Рене Майдани, в інтерв"ю оцінив свого суперника і розповів про те, за рахунок чого збирається перемогти Майдану.


- На кожного суперника, чи то нокаутер чи боксер, що сподівається на техніку, я налаштовуюсь однаково, - сказав Котельник. - Виходячи на ринг, я завжди прагну показати бокс світового рівня, а для цього потрібні максимальні навантаження на тренуваннях і максимально висока налаштованість.

- Як ви оцінюєте Майдану? У чому його сильні сторони?

- Це перспективний боксер з хорошим ударом. Хоча я все ж вважаю за краще думати про свої сильні сторони, а не про його. Тим більше головна небезпека в будь-якому поєдинку одна і та ж: можна пропустити всього лише один точний удар, і тоді вся підготовка піде нанівець. Зі всіма опонентами, у тому числі і з Майданою, треба бути цілком зосередженим. В цілому ж мені попадалися суперники і сильніші, ніж Майдана. Якщо проявлю свої кращі якості, перемога від мене нікуди не втече.

- Проте, Майдана поки не зазнав жодної поразки на професійному рингу.

- Так, послужний список у хлопця на перший погляд дійсно значний – 24 нокаути в 25 боях. Але я взагалі-то з сумнівом ставлюся до такої ось переможної серії. Майдану просто грамотно вели, не дозволяли битися з дійсно гідними суперниками. Бій зі мною - перший титульний поєдинок в його кар"єрі. Ну що ж, вийдемо на ринг, а там розберемося, хай доведе, що дійсно непереможний. З мого боку мови про недооцінку суперника, природно, не йде: офіційний претендент, як-не-як, а навіть просто боксувати за титул далеко не кожному дано,пише proboxing.com.ua

Андрій Миколайович Котельник (29 грудня 1977, Львів, Україна) - український боксер-професіонал, виступає в легкій ваговій категорії. Призер Олімпійських ігор 2000 року. Чемпіон світу в 1-ій напівсередній (версія WBA, 2008-справжній час) ваговій категорії. У Західній Європі відоміший як Андреас Котельник. Довідка wikipedia

Зараз ви читаєте новину «Міхаель Тімм вважає Котельника швидшим за Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути