середа, 11 січня 2012 16:25

"Ми зобов'язані виграти чемпіонат і Кубок країни": "Шахтар" вийшов з відпустки
8

Фото: shakhtar.com

11 січня футболісти "Шахтаря" зібралися на заміській базі "Кірша" і приступили до підготовки до весняної стадії чемпіонату і Кубка України.

Єдина обставина затьмарювала радість зустрічі: вперше за останні роки команда починала підготовчий етап без Мірчі Луческу. Після аварії і перенесеної операції головний тренер "гірників" знаходиться в лікарні у Бухаресті. Саме з цього моменту і почав своє звернення до гравців асистент наставника "гірників" Олександр Спиридон, на якого тепер лягла відповідальність за підготовку команди до офіційних ігор:

"Всі ви прекрасно знаєте, що сталося. Містер потрапив в автокатастрофу, і йому знадобиться час, щоб відновити здоров'я і повернутися. Хтось уже б'є тривогу, що тепер "Шахтаря" не буде ... Я хочу вам сказати абсолютно впевнено, що команда не помре! Ніколи не помре, поки є такий президент, як Рінат Ахметов! Більш того, "Шахтар" виступатиме на найвищому рівні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мірча Луческу потрапив у аварію

Нам з вами треба буде попрацювати так, щоб бути в такому функціональному стані, щоб Містер, коли він повернеться, навіть не помітив, що його весь цей час не було з нами. Краща підтримка головному тренеру в сьогоднішній ситуації - це якісна підготовка команди.

На зборах в Еміратах Мірчі Луческу з нами не буде - це 100 відсотків. Його поява в Іспанії малоймовірна, але, в принципі, можлива ...

У нас є сумний досвід. Коли у Містера були проблеми з серцем, ми програли "Тімішоарі". Так ось це повторитися не повинно. На жаль, цього сезону ми вже припинили боротьбу в єврокубках. Але ми зобов'язані виграти чемпіонат і Кубок країни. І не тільки для Містера. Ми повинні перемогти для наших уболівальників. Такі завдання стоять перед клубом. Тоді ми доведемо, що невдача в єврокубках - це прикрий промах, а не закономірність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов готовий замінити наставника

Я розраховую на підтримку і допомогу досвідчених гравців, ветеранів команди. А у нас їх чимало. Ваш професійний підхід до справи має бути взірцем для молоді. Сумлінна робота - це те, що зараз необхідно команді.

Сьогодні стартує наша програма підготовки. Вона звичайна, не особливо відрізняється від тієї, яка була в минулі роки. Звертаю увагу всіх на відновлення, обов'язковий прийом вітамінів. Це дозволить уникнути травм. Ситуація кінцівки минулого року, коли ми втратили 12 осіб, повторитися не повинна."

Після спілкування гравці пройшли контроль ваги і вирушили намотувати перші кілометри 2012 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ви ще довго мене тут триматимете?" - румунська преса про інцидент з Луческу

До слова, команда поки не в повному складі: немає Дмитра Чигринського і Луїса Адріано. Перший все ще відновлюється після травми, а у Луїса виникли проблеми з перельотом до Донецька. Але 12 січня він приєднається до команди.

Зараз ви читаєте новину «"Ми зобов'язані виграти чемпіонат і Кубок країни": "Шахтар" вийшов з відпустки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути